Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
PLIANT ABONAMENT

Începutul unui nou Pontificat – Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea

BENEDICTRomfilatelia, societate specializată în emiterea și comercializarea mărcilor poștale românești, lansează o emisiune filatelică menită să marcheze începutul unui nou Pontificat.

“Habemus Papam“ s-a auzit de la balconul Palatului Pontifical, la puțin timp după ce pe hornul Vaticanului a apărut fumul alb și clopotele au început să bată; semn că a fost ales cel de-al 265 – lea Pontif al Bisericii Catolice.
Cardinalul german, Joseph Ratzinger și-a ales numele de Benedict al XVI – lea, la sfârșitul unuia dintre cele mai scurte conclavuri din ultimele secole și, totodată, primul conclav al noului mileniu.
Sanctitatea Sa Papa Benedict al XVI-lea este al optulea Papă de origine germană din istoria Papalității, născut la 16 aprilie 1927, în localitatea germană Marktl am Inn.
În 1951 a fost hirotonit preot, iar în 1977 a devenit episcop de München pentru ca, după câteva luni, să fie proclamat cardinal de către Papa Paul al VI – lea. Are o prodigioasă carieră universitară ce s-a manifestat prin prezența sa ca profesor universitar de teologie fundamentală și dogmatică la diferite universități germane.
În 1993 a devenit cardinal – episcop, titular al bisericii Velletri dintr-o suburbie a Romei iar apoi a fost ales Decan al Sfântului Colegiu, și, în această calitate, a organizat funerariile Papei Ioan Paul al II-lea. Același Colegiu, întrunit în Conclav, îl alege Papă la 19 aprilie 2005.
În cadrul primei sale audiențe generale desfășurată în Piața Sf. Petru, Papa Benedict al XVI-lea a subliniat că „ nu se va putea renunța la rădăcinile creștine ale Europei” și a promis că „ va acționa pentru reconciliere și pace“.
Începutul noului Pontificat al Bisericii Catolice este un prilej pe care Romfilatelia îl evidențează prin punerea în circulație a unui bloc alcătuit din două mărci poștale și o vinietă.
Având ca fundal cupola Bazilicii Sf.Petru, cele două timbre sugerează devenirea cardinalului–episcop Joseph Ratzinger în Papa Benedict al XVI-lea.
Data Aparitie:2005-08-18

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search