Abonează-te PLIANT ABONAMENT BINE AȚI VENIT ÎN ROMÂNIA! WELCOME TO ROMANIA! Comandă Detalii emisiune ROMÂNIA, UN TEZAUR EUROPEAN ROMANIA, A EUROPEAN TREASURE Detalii emisiune Comandă Regalitatea in Romania Uniformele reg I Uniformele reg II Uniformele reg III Motoare Vanatoarea Pasiunile Regilor Palat Elisabeta Ia ATENEUL ROMÂN – 125 DE ANI DE LA INAUGURARE ROMANIAN ATHENAEUM – 125 YEARS SINCE THE INAUGURATION Comandă Detalii emisiune Comandă ROMÂNI GENIALI BRILLIANT ROMANIANS Detalii emisiune Comandă IAŞI, ORAŞ AL MARII UNIRI IASI, CITY OF THE GREAT UNION Detalii emisiune Comandă ROMÂNI CELEBRI FAMOUS ROMANIANS Detalii emisiune Comandă TIMIȘOARA – 800 DE ANI DE ATESTARE DOCUMENTARÃ TIMISOARA – 800 YEARS OF DOCUMENTARY TESTIMONY Detalii emisiune Comandă Constantin Brâncuși Romfilatelia 18 ani PĂSĂRI DIN DELTA DUNĂRII BIRDS FROM THE DANUBE DELTA Detalii emisiune Comandă Iolanda Balas Nadia Comaneci Bellu si Bitang Gabriela Szabo Gheorghe Hagi Elisabeta Lipa Ivan Patzachin Ion Tiriac Ilie Nastase

În urmă cu 15 ani România a intrat în marea familie a Uniunii Europene București, 2 Februarie 2022

Romfilatelia, prezență activă în acțiunile de evidențiere a acestui statut istoric, a introdus în circulație, în anul 2005, emisiunea de mărci poștale care anunța lumii întregi faptul că România a semnat Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană.

S-au adăugat la mărcile poștale tematice emisiunile din 2007, “România în Uniunea Europeană” și din 2017 “10 ani, România în Uniunea Europeană”. La acestea alăturăm întregul poștal aniversar pentru “15 ani România în UE”.

După Ședința solemnă comună a Camerei Deputaților și Senatului, din data de 02 februarie 2022, a avut loc, în Holul din fața Sălii de Plen, într-o festivitate omagială, în prezența invitatului special, ministrul pentru Europa și Afaceri Externe al Republicii Franceze, Jean-Yves Le Drian și al președintelui Senatului, Florin Cîțu, respectiv al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, prezentarea panoului filatelic dedicat acestui eveniment, dezvelit și semnat de oficialii prezenți.

Sperăm că acesta va rămâne un document de arhivă al istoriei moderne a României și un dar al Romfilateliei pentru a dovedi atașamentul nostru pentru reflectarea și popularizarea în întreaga lume a unui eveniment înscris în istoria țării și a Europei.

În cadrul Parlamentului a avut loc și o expoziție care a inclus imagini din Arhiva Agenţiei Naţionale de Presă Agerpres. Fotografiile surpind imagini de la semnarea Tratatului de a Aderare a României la Uniunea Europeană, sărbătorirea aderării țării noastre sau Revelionul Integrării din Piața Universității.

Romfilatelia mulțumește Ministerului de Externe pentru sprijin și pentru consultanța la realizarea mărcilor poștale.Acest eveniment a avut loc respectând regulile de distanțare socială și restul măsurilor preventive în perioada pandemiei de Covid-19.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search