Abonează-te PLIANT ABONAMENT BINE AȚI VENIT ÎN ROMÂNIA! WELCOME TO ROMANIA! Comandă Detalii emisiune ROMÂNIA, UN TEZAUR EUROPEAN ROMANIA, A EUROPEAN TREASURE Detalii emisiune Comandă Regalitatea in Romania Uniformele reg I Uniformele reg II Uniformele reg III Motoare Vanatoarea Pasiunile Regilor Palat Elisabeta Ia ATENEUL ROMÂN – 125 DE ANI DE LA INAUGURARE ROMANIAN ATHENAEUM – 125 YEARS SINCE THE INAUGURATION Comandă Detalii emisiune Comandă ROMÂNI GENIALI BRILLIANT ROMANIANS Detalii emisiune Comandă IAŞI, ORAŞ AL MARII UNIRI IASI, CITY OF THE GREAT UNION Detalii emisiune Comandă ROMÂNI CELEBRI FAMOUS ROMANIANS Detalii emisiune Comandă TIMIȘOARA – 800 DE ANI DE ATESTARE DOCUMENTARÃ TIMISOARA – 800 YEARS OF DOCUMENTARY TESTIMONY Detalii emisiune Comandă Constantin Brâncuși Romfilatelia 18 ani PĂSĂRI DIN DELTA DUNĂRII BIRDS FROM THE DANUBE DELTA Detalii emisiune Comandă Iolanda Balas Nadia Comaneci Bellu si Bitang Gabriela Szabo Gheorghe Hagi Elisabeta Lipa Ivan Patzachin Ion Tiriac Ilie Nastase

În prag de aniversare a relațiilor diplomatice, Romfilatelia a primit vizita E.S. Domnul Andrei М. Grinkevich, Ambasadorul Republicii Belarus în România

Susținătoare continuă a proiectelor și inițiativelor promotoare de relații diplomatice bilaterale, valori și simboluri comune cu alte culturi și popoare, Romfilatelia a primit la sediul său, miercuri, 1 februarie 2017, vizita E.S. Domnul Andrei M. Grinkevich, Ambasadorul Republicii Belarus în România, însoțit de doamna Irina Yakovleva, Însărcinat cu Afaceri a.i.

Vizita a avut loc în contextul dezvoltării unui proiect filatelic, ce va fi realizat cu prilejul aniversării în acest an a 25 de ani de relații diplomatice între România și Republica Belarus.

Pentru a marca aniversare și din punct de vedere filatelic, s-a discutat realizarea unei emisiuni comune de mărci poștale, în colaborare cu Ambasada Republicii Belarus în România și reprezentanții Poștei Belarus.

Cei doi invitați au avut astfel prilejul de a descoperi proiecte realizate de-a lungul timpului de Romfilatelia, atât emisiuni comune cu alte state, cât și proiecte ce țin de identitatea națională, de promovarea valorilor românești, a culturii, istoriei și locurilor unice din țară, precum seria „Descoperiți România”. Au putut astfel admira produse filatelice variate, de la elementele unei emisiuni de timbre, până la panouri de expoziție cu diverse tematice, toate acestea materializându-se, în timp, în importante instrumente de promovare a tezaurului național.

Excelența Sa, domnul Ambasador Grinkevich, a apreciat timbrele românești, experiența și implicarea Romfilatelia în dezvoltarea relațiilor de dialog și schimbul de idei, propunând derularea de ample proiecte bilaterale, sub egida “Zile culturale în România”, care să includă lansări de carte, expoziții filatelice etc. Cu această ocazie, s-a agreat realizarea de expoziții bilaterale de timbre în capitalele celor două țări, la București și respectiv, la Minsk.

Totodată, domnul Ambasador a avut amabilitatea de a adăuga câteva cuvinte în cartea de onoare a societăţii: „Cu sincere aprecieri, recunoștință și urări de mult succes! Vă admir pentru munca pe care o desfășurați!”

Fotografiile realizate pe parcursul întâlnirii completează acest moment desfășurat sub semnul diplomației, culturii și schimbului de idei.

 

Romfilatelia – O lume intr-un timbru