Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
PLIANT ABONAMENT
Slide
BINE AȚI VENIT ÎN ROMÂNIA!
WELCOME TO ROMANIA!
Slide
PlayPlay
Slide
PlayPlay

In Memoriam Sanctitatea Sa PAPA IOAN PAUL al II-lea – 27 de ani ani de Pontificat

timbruIOanPaul22 aprilie 2005, o zi ce va rămâne în sufletele creștinilor de pe întregul mapamond ca ziua apariției unui nou Sfânt – Ioan Paul al II-lea. S-a stins din viață, fiind chemat de Dumnezeu, cel care a păstorit miliarde de oameni. Papa Ioan Paul al II-lea a fost nu numai un lider spiritual dar și un abil om politic căruia, noi cei din estul Europei trebuie să-i mulțumim pentru rolul determinant în căderea Cortinei de Fier dintre vestul și estul Europei.
Un mare vizionar, Papa Ioan Paul al II-lea a crezut întotdeauna într-o Europă unită. Unită nu numai economic și politic dar mai ales religios. A fost primul Papă ce a făcut pasul decisiv în a apropia Biserica Catolică de cea Ortodoxă, de la Marea Schismă din 1054. Faptul că România a fost prima țară ortodoxă din lume vizitată de un Suveran Pontif, ne face să credem că noi, românii, am avut un loc aparte în inima Papei Ioan Paul al II-lea. Și nu numai noi românii dar și România „această grădină a Maicii Domnului”, cum atât de sensibil a declarat Sanctitatea Sa, în 1999, când a vizitat România, întâlnindu-se cu Prea Fericitul Părinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
Prieten al tinerilor de pretutindeni, Suveranul Pontif a fost deopotrivă un luptător neobosit pentru eliminarea discriminărilor de orice fel, oriunde în lume.
Nenumăratele sale vizite pontificale de pe toate continentele au demonstrat voința Papei Ioan Paul al II-lea de a apropia prin iubire oamenii, indiferent de religia lor.
Și dacă inima lui a încetat să mai bată, în inimile noastre va rămâne nu numai un mare Om al secolelor XX și XXI, dar mai ales va rămâne Papa Ioan Paul al II-lea cel Mare și Sfânt.
Data Aparitie:2005-04-08

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − ten =

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search