Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

In Memoriam Sanctitatea Sa PAPA IOAN PAUL al II-lea – 27 de ani ani de Pontificat

timbruIOanPaul22 aprilie 2005, o zi ce va rămâne în sufletele creștinilor de pe întregul mapamond ca ziua apariției unui nou Sfânt – Ioan Paul al II-lea. S-a stins din viață, fiind chemat de Dumnezeu, cel care a păstorit miliarde de oameni. Papa Ioan Paul al II-lea a fost nu numai un lider spiritual dar și un abil om politic căruia, noi cei din estul Europei trebuie să-i mulțumim pentru rolul determinant în căderea Cortinei de Fier dintre vestul și estul Europei.
Un mare vizionar, Papa Ioan Paul al II-lea a crezut întotdeauna într-o Europă unită. Unită nu numai economic și politic dar mai ales religios. A fost primul Papă ce a făcut pasul decisiv în a apropia Biserica Catolică de cea Ortodoxă, de la Marea Schismă din 1054. Faptul că România a fost prima țară ortodoxă din lume vizitată de un Suveran Pontif, ne face să credem că noi, românii, am avut un loc aparte în inima Papei Ioan Paul al II-lea. Și nu numai noi românii dar și România „această grădină a Maicii Domnului”, cum atât de sensibil a declarat Sanctitatea Sa, în 1999, când a vizitat România, întâlnindu-se cu Prea Fericitul Părinte Teoctist – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.
Prieten al tinerilor de pretutindeni, Suveranul Pontif a fost deopotrivă un luptător neobosit pentru eliminarea discriminărilor de orice fel, oriunde în lume.
Nenumăratele sale vizite pontificale de pe toate continentele au demonstrat voința Papei Ioan Paul al II-lea de a apropia prin iubire oamenii, indiferent de religia lor.
Și dacă inima lui a încetat să mai bată, în inimile noastre va rămâne nu numai un mare Om al secolelor XX și XXI, dar mai ales va rămâne Papa Ioan Paul al II-lea cel Mare și Sfânt.
Data Aparitie:2005-04-08

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search