Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
PLIANT ABONAMENT

In memoriam Nicolae Dabija!

Îm amintirea zilei de naștere a cunoscutului poet și publicist Nicolae Dabija, joi 15 iulie 2021, a avut loc un colocviu, la Centrul Academic Internațional Mihai Eminescu din Chișinău. Acesta a fost organizat de către Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” de la Chișinău, în parteneriat cu Centrul Academic Internațional Eminescu, Biblioteca Municipală „B.P. Hașdeu”, Primăria Dumbrăveni, județul Suceava și Asociația Culturală „Regal d’Art”, Botoșani.

La eveniment au participat Președintele Academiei de Științe a Moldovei, Domnul Ion Tirghineanu, fostul Președinte al Academiei de Științe a Moldovei, Domnul Gheorghe Duca, Domnul Academician Mihai Cimpoi, Doamna Academician Maria Duca, Domnul Mihai Ghimpu, fost Președinte Intrerimar al Republicii Moldova, precum și Domnul Mircea Snegur, fost Președinte al Republicii Moldova.

De asemenea a fost prezent Primarul Comunei Dumbrăveni, Domnul Ioan Pavăl,  alături de Secretarul General al Comunei, Domnul Mihai Chiriac,  precum și alți oameni de cultură, poeți, scriitori și  admiratori ai lui Nicolae Dabija.

Într-un cadru emoționant, alături de membri ai familiei Academicianului Nicolae Dabija, au fost rememorate momente din viața poetului, precum și din opera sa artistică.

Romfilatelia i-a dedicat cu această ocazie un întreg poștal cu timbru marcă fixă, prezentat intr-o mapă specială al cărui cuvânt înainte a fost scris de către Acad. Eugen Simion, Președintele Fundației Naționale pentru Știință și Artă: ”Nicolae Dabija a fost de la început și a rămas până la sfârșit un poet angajat în istorie (în sens pozitiv, înalt liric), un poet complex cu o imaginație bogată și o determinare în tot ceea ce scrie, care, mie,  mi-a plăcut și îmi place.”

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search