Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Ilie Nastase – Un As intre asi!

colnedantAs, set, tie-break, joc, time-out, nets, match point, serviciu, sunt termenii tehnici ce caracterizează tenisul.

Bizar, amuzant, talentat, mim, vesel, temperamental, ironic, sunt trăsăturile unui altfel de campion de tenis al secolului XX.

Și pentru că, odată cu acest campion, monotonia jocului de tenis a dispărut, această schimbare trebuia să-i poarte numele: Ilie Năstase.

La data de 16.11.2004, se pune în circulație la București emisiunea de mărci poștale “Ilie Năstase – Un As între ași “.

Emisiunea este formată dintr-o marcă poștală, o coliță dantelată și o coliță nedantelată.
Marca poștală este imprimată la tipar offset pe hârtie cromo-gumată la 4 culori, având dimensiunile de 27/42 mm, machetată în coală de 15 buc. și o vinietă, dimensiunile colii fiind 13,2/19,2 cm cu manșetă de 1,2 cm.

Timbrul îl prezintă pe campionul român surprins într-unul din momentele sale de glorie, pe una din marile arene ale lumii.

Colița dantelată este tipărită pe hârtie cromo-gumată la 4 culori, cu dimensiunile 13/21 cm, perfor lateral la 1,5 cm margine lateral stânga, cu timbru de 42/52 mm, plasat dreapta jos, la 2,5 cm de marginea dreaptă, dublu numerotată cu negru, care va fi inserată în cartea autobiografică “Mr. Năstase – Talentat, impetuos și rebel incurabil”.

Colița dantelată este tipărită pe hârtie cromo-gumată la 4 culori cu dimensiunile 11,5/21cm, cu timbru de 42/52 mm, plasat dreapta jos, la 2 cm de marginea dreaptă, fără perfor lateral și nenumerotată.
Colița nedantelată este tipărită pe hârtie cromo-gumată, la 4 culori, având dimensiunile 9/11 cm, cu timbru 38/42 mm, poziționat la 1 cm de marginea lateral stânga și numerotată cu roșu.

Colițele sunt o compoziție care îl reprezintă pe Ilie Năstase în prezent, în timp ce privește retrospectiv la tânărul Ilie Năstase surprins într-o ipostază ce i-a caracterizat întreaga carieră și anume, aceea de noncomformist al jocului de tenis. Pe fundal este imaginea publicului ce l-a iubit și idolatrizat, făcând din Nasty o emblemă a tenisului mondial timp de aproape trei decenii.

Fotografiile după care s-au realizat imaginile timbrului și colițelor fac parte din colecția personală a marelui campion.

Data Aparitie:2004-11-16

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search