Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Filatelia românească îl omagiază pe diplomatul Nicolae Titulescu, lider al diplomației românești și europene

București, 4 martie 2022

Muzeul Municipiului București a fost gazda expoziției-document „Nicolae Titulescu – lider al diplomaţiei româneşti şi europene”, inaugurată la Palatul Suțu.

Romfilatelia, în calitate de partener institutional, s-a alăturat orgnizatorilor evenimentului, respectiv, Fundația Eurpeană Titulescu, Ministerul Afacerilor Externe, prin Unitatea Arhive Diplomatice, Arhivele Naţionale ale României și Muzeul Municipiului Bucureşti.

Cu această ocazie, Romfilatelia a lansat un întreg poştal intitulat „140 ani de la naşterea lui Nicolae Titulescu. Un Tribun al Păcii”, în semn de omagiu dedicat remarcabilului om politic, cu rol esențial într-o serie de decizii importante pentru România, jurist şi profesor, membru titular al Academiei Române, orator de calibru, cu un talent anticipativ de excepţie al evenimentelor, punând în dezbatere idei, care, peste ani, aveau să se dovedească de o mare acurateţe şi pertinenţă, întreaga carieră diplomatică a lui Nicolae Titulescu, una dintre cele mai strălucite personalităţi ale politicii internaţionale din acea vreme, s-a bucurat de admiraţie şi preţuire şi pe plan internaţional.

Romfilatelia va continua misiunea sa de promotor al valorilor naționale, prin marca poștală, adevărat ambasador și instrument de diplomație publică.

Acest eveniment a avut loc respectând regulile de distanțare socială și restul măsurilor preventive în perioada pandemiei de Covid-19.

 

 

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search