Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

FILATELIA ROMÂNEASCĂ ALĂTURI DE ASOCIAȚIA CASA MAJESTĂȚII SALE LA INAUGURAREA EXPOZITIEI REGALE „PALATUL ELISABETA”

Miercuri, 23 septembrie 2020, Romfilatelia, în parteneriat cu Asociația Casa Majestății Sale, a marcat inaugurarea Expoziției Regale din cadrul Palatului Elisabeta, gazda evenimentului de lansare a întregului poștal dedicat Expoziției.

Evenimentul, inclus în seria de manifestări dedicate Casei Regale, se înscrie în istoria recentă a României și a debutat prin alocuțiunea Alteței Sale Regale Principele Radu al României, care a adresat câteva cuvinte de bun venit invitaților și a mulțumit doamnei Cristina Popescu, Director General Romfilatelia, societatea emitentă a timbrelor românești, pentru generozitatea realizării întregului poștal dedicat Expoziției Regale,  înscris ca „o datorie de onoare pentru istoria României”.

În continuare a luat cuvântul domnul Ion Tucă, Directorul Executiv al Asociației Casa Majestății Sale, care a conferit diplome voluntarilor care au asigurat ghidajul Expoziției Regale „Palatul Elisabeta” în perioada de vară.

A urmat prezentarea întregului poștal dedicat Expoziției Regale de către doamna Cristina Popescu, care a menționat în alocuțiunea sa:

„Mă simt onorată să fiu prezentă, astăzi, la acest eveniment cu o asemenea încărcătură emoțională, în care Casa Regală a României etalează într-o „Expoziție Regală” exponate menite să promoveze importante evenimente ale istoriei românești.

Romfilatelia a fost de-a lungul timpului un observator atent și implicat în promovarea celor mai importante evenimente ale istoriei naționale, vieții sociale, culturale și economice ale tării.

Într-un spațiu temporal de peste 16 ani, Romfilatelia a derulat un susținut program de promovare a marilor valori ale României, înscriind la loc de cinste în tematica filatelică rolul pe care Monarhia Română l-a avut în modernizarea și reîntregirea țării.”

Directorul General Romfilatelia a mulțumit Casei Regale a României pentru colaborarea exemplară la realizarea proiectelor filatelice dedicate Monarhiei Române și apoi a invitat-o pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, să dezvelească panoul, cu asigurarea că acesta va rămâne ca material original în tezaurul de exponate legate de istoria Casei Regale.

Au fost invitați să semneze Alteța Sa Regală, Principele Radu al României, domnul Sergiu Nistor, Consilier Prezidențial, Departamentul Cultură, Culte și Minorități Naționale, domnul Mihai Firica, Secretar de Stat, Ministerul Culturii, domnul Raed Arafat, Secretar de Stat, Ministerul Afacerilor Interne,  episcop vicar patriarhal Ieronim Sinaitul.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în România, personalități ale societății civile, mass media.

Marca poștală românească dovedește încă o dată, prin implicarea în susținerea proiectelor culturale și istorice, un actor activ în viața societății românești, îndeplinindu-și misiunea sa de promotor al valorilor educative, culturale și un instrument de diplomație culturală.

Evenimentul s-a desfășurat respectând regulile de distanțare socială și restul măsurilor preventive în perioada pandemiei Covid-19.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search