Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

„Filatelia, reper istoric în diplomație” – în contextul aniversării celor 135 ani de relații diplomatice România-SUA

Marți, 16 iunie a.c., Fundația Universitară a Mării Negre, în parteneriat cu ziarul Adevărul și revista Foreign Policy România, a organizat, la Grand Hotel du Boulevard din București, dezbaterea publică prilejuită de celebrarea a 135 de ani de relații diplomatice româno-americane.

Cu acest prilej, Romfilatelia a fost invitată să organizeze expoziția filatelică cu emisiuni de mărci poștale emise în perioada 1939-2010 sub genericul „Filatelia, reper istoric în diplomație”, în contextul aniversării celor 135 ani de relații diplomatice România-SUA.

Expoziția tematică prefigurează în avanpremieră, emisiunea filatelică aniversară cu titlu omonim, înscrisă în planul editorial al anului 2015 și urmând a fi introdusă în circulație în toamna acestui an.
Dezbaterea a fost moderată de Dan Dungaciu, Președintele Fundației Universitare a Mării Negre și de Ion M. Ioniță, Senior editor Adevărul.

Î deschiderea alocuțiunilor, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Dean Thompson, a declarat că Statele Unite vor coopera în continuare cu România pentru a promova libertatea și apărarea împotriva amenințărilor regionale și globale.

El a vorbit despre Parteneriatul strategic al SUA cu România, subliniind că “este vorba de ceva mult mai profund, este vorba de relații de aplicare a legii, educație, relații culturale, interumane și o creștere importantă a relațiilor economice și comerciale”.
Atât domnul Dan Dungaciu, cât și Ion M. Ioniță, au subliniat importanța filateliei ca reper istoric în dipomație, dar și maniera de exprimare a diplomației prin filatelie, mulțumind directorului general Romfilatelia pentru sprijinul acordat la organizarea expoziției filatelice.

Marca poștală, Ambasadorul României prezent la marile evenimente naționale și internaționale, își va continua misiunea de a promova, atât valorile identitare, cât și pe cele universale.

WordPress Image Gallery Plugin

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search