Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
PLIANT ABONAMENT
Slide
BINE AȚI VENIT ÎN ROMÂNIA!
WELCOME TO ROMANIA!
Slide
PlayPlay
Slide
PlayPlay

„Filatelia, reper istoric în diplomație” – în contextul aniversării celor 135 ani de relații diplomatice România-SUA

Marți, 16 iunie a.c., Fundația Universitară a Mării Negre, în parteneriat cu ziarul Adevărul și revista Foreign Policy România, a organizat, la Grand Hotel du Boulevard din București, dezbaterea publică prilejuită de celebrarea a 135 de ani de relații diplomatice româno-americane.

Cu acest prilej, Romfilatelia a fost invitată să organizeze expoziția filatelică cu emisiuni de mărci poștale emise în perioada 1939-2010 sub genericul „Filatelia, reper istoric în diplomație”, în contextul aniversării celor 135 ani de relații diplomatice România-SUA.

Expoziția tematică prefigurează în avanpremieră, emisiunea filatelică aniversară cu titlu omonim, înscrisă în planul editorial al anului 2015 și urmând a fi introdusă în circulație în toamna acestui an.
Dezbaterea a fost moderată de Dan Dungaciu, Președintele Fundației Universitare a Mării Negre și de Ion M. Ioniță, Senior editor Adevărul.

Î deschiderea alocuțiunilor, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Dean Thompson, a declarat că Statele Unite vor coopera în continuare cu România pentru a promova libertatea și apărarea împotriva amenințărilor regionale și globale.

El a vorbit despre Parteneriatul strategic al SUA cu România, subliniind că “este vorba de ceva mult mai profund, este vorba de relații de aplicare a legii, educație, relații culturale, interumane și o creștere importantă a relațiilor economice și comerciale”.
Atât domnul Dan Dungaciu, cât și Ion M. Ioniță, au subliniat importanța filateliei ca reper istoric în dipomație, dar și maniera de exprimare a diplomației prin filatelie, mulțumind directorului general Romfilatelia pentru sprijinul acordat la organizarea expoziției filatelice.

Marca poștală, Ambasadorul României prezent la marile evenimente naționale și internaționale, își va continua misiunea de a promova, atât valorile identitare, cât și pe cele universale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − thirteen =

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search