Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Festivalul Literar „Mihai Eminescu”, ediția a XV-a, sărbătorit de filatelia românească

În perioada 17-18 iunie, a avut loc la Centrul Cultural Acad. Eugen Simion, din localitatea Dumbrăveni, Suceava , ediția a XV-a a Festivalului Literar „Mihai Eminescu”.

Evenimentul a fost organizat de Primăria Dumbrăveni, în parteneriat cu Academia Română și Centrul Cultural Acad. Eugen Simion, gazda evenimentului.

Bucuria și onoarea de a fi prezenți la omagierea marelui poet național – a fost marcată de prezenta Acad Eugen, Acad Maya Simionescu, Acad. Mircia Dumitrescu, membru corespondent al Academiei Române, Acad. Mihai Cimpoi, membru de onoare al Academiei Române,                Acad. Wilhelm Dancă, membru corespondent al Academiei Române, Decanul Facultății de Teologie din cadrul Universității București, Mireille Radoi, directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din București, dr Radu Zamfir, invitați ai administrației locale din Chișinău, printre invitații speciali aflându-se și fiica regretatului poet basarabean Nicolae Dabija.

Romfilatelia a prezentat albumul dedicat vieții Luceafărului poeziei românești și personalităților din viața acestuia, pe care le-a întânit și pe care le regăsim fie ca prieteni apropiați, fie ca reprezentanți al culturii și politicii naționale, fie ca adversari de idei. Amintim aici pe Aron Pumnul, profesorul poetului, Vasile Alecsandri, Ion Creangă, Ion Luca Caragiale, Tudor Arghezi,             Ciprian Porumbescu, Ioan Slavici, Alexandru Vlahuță sau iluștri politicieni precum domnitorul Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogălniceanu, Ion C. Brătianu, Titu Maiorescu.

Cu ocazia împlinirii unui an de la inaugurarea Centrului Cultural Acad. Eugen Simion, un adevărat „locaș de cultură”, Romfilatelia a pregătit o surpriză: mapa filatelică specială cu un întreg poștal adecvat evenimentului.

Evenimentul a fost completat de momente muzicale emoționante oferite de Cvartetul Transilvan, Gabriel Croitoru fiind vioara I.

Romfilatelia, în calitatea sa de promotor al valorilor naționale, va continua seria proiectelor filatelice dedicate„poetului national nepereche”, Mihai Eminescu.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search