Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

FESTIVALUL LITERAR INTERNAȚIONAL „MIHAI EMINESCU”, EDIȚIA A XVI-A, SĂRBĂTORIT DE FILATELIA ROMÂNEASCĂ

În perioada 15-16 iunie 2023, a avut loc la Centrul Cultural Acad. Eugen Simion, din localitatea Dumbrăveni, Suceava, ediția a XVI-a a Festivalului Literar Internațional „Mihai Eminescu”, eveniment cultural cu tradiție, care a reunit oameni extrem de valoroși și de iubiți, la nivel național și international, aceștia vorbind cu mult drag despre Mihai Eminescu, dar și despre comuna Dumbrăveni.  Evenimentul, organizat de Primăria Dumbrăveni, în parteneriat cu Academia Română și Centrul Cultural Acad. Eugen Simion, moderat de Primarul Ioan Pavăl, a transformat comuna Dumbrăveni într-o veritabilă capitală a culturii.

A fost lansat albumul filatelic special realizat de Romfilatelia și intitulat “Mihai Eminescu și Basarabia în viziunea poetului”, în prefața căruia, Ioan-Aurel Pop Președintele Academiei Române, ne mărturisește: „Pentru Basarabia avea poetul durerea cea mare în suflet și pentru Basarabia lăcrima însingurat în serile lungi.”  Cu acest prilej a fost lansată și mapa filatelică specială dedicată, în semn de apreciere pentru întreaga carieră în slujba științei universale, renumitului neurolog israelian, de origine romana, Profesorul Jean-Jacques Askenazy, membru de onoare al Academiei Române.

Bucuria și onoarea omagierii marelui poet național a fost marcată de prezenta la acest eveniment a  Acad.  Maya Simionescu, Președintele Secției de științe biologice din cadrul Academiei Române, Acad. Mircea Martin, Acad. Mihai Cimpoi, membru de onoare al Academiei Române, Prof univ. dr. Ioan Cristescu, Directorul General al Muzeului Național al Literaturii Române, Pavel Șușară, membru al Uniunii Artiștilor Plastici și membru în Comisia Filatelică Națională, Dr. Cristian Anița, Directorul Arhivelor Naționale ale Românei, invitați ai administrației locale din Chișinău, ai domeniul culural, mass media.

Cu acest prilej, edilul Comunei Dumbrăveni a acordat Diplome personalităților sau instituțiilor pentru contribuția la promovarea valorilor naționale, a elitelor culturale. Evenimentul a fost completat de momente artistice emoționante oferite de către Damian Drăghici și band ul lui precum și Rareș Prisăcariu, câștigătorul concursului „Românii au talent 2023”.  Romfilatelia, în calitatea sa de promotor al valorilor naționale, va continua seria proiectelor filatelice dedicate „poetului national nepereche”, Mihai Eminescu, în semn de respect, iubire și neuitare pentru Luceafărul neamului românesc.  #MihaiEminescu #AcademiaRomână #PrimăriaDumbrăveniSuceava #CentrulCulturalAcad.Eugen Simion #MuzeulNaționalalLiteraturiiRomâne #ArhiveleNaționalealeRomâniei #Agerpres #DamianDraghici

 

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search