Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

FĂURITOR DE CAMPION ÎN FILATELIA ROMÂNEASCĂ

Susținătoare continuă a proiectelor și inițiativelor promotoare de valori și cultură sportivă, miercuri, 7 octombrie 2020, Romfilatelia a organizat la sediul societății un eveniment de lansare a întregului poștal cu timbru dedicat performanțelor unuia dintre cei mai titrați antrenori din istoria fotbalului : Mircea Lucescu.

În semn de respect şi preţuire pentru valorile sportului românesc, sub egida „Români cu care ne mândrim”, Romfilatelia înscrie în grafica sugestivă  a acestui întreg poștal îndemnul unui mare antrenor: „Victoriile vin și cu spiritul, nu doar cu talentul, iar frumusețea luptei sportive trebuie să înveți să o iubești!

Într-o atmosferă încărcată de emotie, lansarea acestui întreg poștal a avut loc în prezența Domnilor Ivan Patzaichin, Multiplu campion olimpic, Ovidiu Ioanițoaia, ziarist sportiv, Dinu Gheorghe, prieteni din presă și media. Alături de domnul Lucescu într-un moment atât de memorabil, au fost nepotul dumnealui, Matei Lucescu, însoțit de Ioana, soția lui.

În deschiderea evenimentului, a luat cuvântul doamna Cristina Popescu, Director General Romfilatelia, „Romfilatelia s-a manifestat ca prezență activă la unele dintre cele mai importante evenimente ale vieții sociale, culturale și economice ale țării. Am dovedit că prin filatelie se pot transmite cu ușurință și rapiditate mesaje pline de simboluri, care ajung la public într-o manieră creativă și mereu originală, timbrul prezentându-se ca un excelent mijloc de informare în masă, de educare și promovare. Mircea Lucescu va rămâne un model de urmat din toate punctele de vedere. Sunteți un exemplu pentru tânăra generație, cu atât mai mult pentru faptul că ați creat echipe care au atins o performanță. Ne bucurăm că ne revedem pentru că ați venit vara aceasta pentru a finaliza proiectul de astăzi. Vă mulțumim pentru participare și pentru faptul că ne-ați onorat cu imaginea dumneavoastră pe acest întreg poștal.”

De asemenea, domnul Ioanițoaia a mentionat faptul ca „vreau să felicit Romfilatelia pentru această inițiativă. Mircea Lucescu este o marca înregistrată, un brand de vreo 25 de ani, lăsând dreptul și la tinerețe.  Vorbim de al doilea cel mai galonat antrenor din istoria fotbalului.”

In alocuțiunea sa, domnul Patzaichin a subliniat faptul că „și eu aduc felicitările mele proiectelor pe care Romfilatelia le-a demarat în privința sportivilor. Sunt alături de el și voi fi mereu alături de el, indiferent unde va fi, dacă se poate și la Kiev”.

In alocuțiunea sa, domnul Dinu Gheorghe, menționând că „imaginea lui Mircea Lucescu poate fi folosită datorită performanțelor sale. Păcat că nu știm că folosim expertiză lui de profesionist și în țară.”

Matei, nepot domnului Lucescu, a împărtășit faptul că: „Eu îl cunosc pe Mircea ca un bunic, l-am avut mereu alături, este o persoană extrem de apropiată familiei. Mă bucur că a ajuns să apară și pe un timbru care va fi folosit și internațional, nu doar național”.

Evenimentul s-a încheiat cu discursul domnului Lucescu în care a menționat  „mulțumirile pe care le aduc instituției Romfilatelia. Faceți un lucru extraordinar: aduceți în prim plan istoria, tradiția, valorilor României. Faceți în așa fel încât sportivii, savanții si nu numai să fie admirați în lume prin timbrele pe care le realizați. Vă mulțumesc pentru invitația în cadrul acestui proiect și eveniment.”

Lansarea a avut ca și moment important dezvelirea și semnarea panoului de către Domnul Mircea Lucescu si invitații prezenți.

Mircea Lucescu un sportiv de excepție și un făuritor de campioni care a scris istorie în sportul pe care-l reprezintă și care cu mândrie de astăzi se înscrie în patrimoniul filatelic național.

Cu o viaţă dedicată sportului, pentru care au fost răsplătiţi cu aplauze, numeroase premii şi diplome, sportivii români şi-au câştigat respectul şi atenţia publicului.

Romfilatelia îi mulțumește pentru clipele unice oferite tuturor românilor în toată carieră de fotbalist și antrenor, iar grație determinării, muncii și talentului său, milioane de fani din toată lumea au scandat numele lui Mircea Lucescu.

Marca poștală românească dovedește încă o dată, prin implicarea în susținerea proiectelor culturale și sportive, un actor activ în viața societății românești, îndeplinindu-și misiunea sa de promotor al valorilor educative și culturale.

Evenimentul s-a desfășurat respectând regulile de distanțare socială și restul măsurilor preventive în perioada pandemiei Covid-19.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search