Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Expoziție filatelică dedicată Parteneriatului Strategic România – SUA

Miercuri, 6 iulie 2022, a avut loc la Biblioteca Academiei Romane, în Amfiteatrul Ion Heliade Rădulescu conferința dedicată Parteneriatului Strategic România – SUA 1997-2000, Garanție de Securitate pentru mileniul 3.

Evenimentul, organizat de Institutul de Studii Avansate pentru Cultură si Fundatia Română pentru Democratie, a fost deschis de amfitrionul conferintei, prof.dr.ing. Nicolae Noica, membru de onoare al Academiei Române si director al Bibliotecii Academiei Române, urmat de mesaje audio prezentate de către Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române,

Mircea Geoană, secretar general-adjunct NATO și de evocarea momentelor politice și diplomatice ale perioadei menționate, realizată de către Emil Constantinescu, președintele României  (1996-2000).

Dezbateri și evocări marcate de lansarea Parteneriatului strategic cu SUA – unica super-putere mondială de la acel moment, la 11 iulie 1997 au fost făcute de invitați prim miniștri, miniștri ai apărării naționale precum și de alti oficiali membri ai Guvernului și ai structurilor de apărare, securitate națională si ordine publică, care a generat la acea vreme o profundă transformare a societății românești în plan politic, militar, de securitate, economic, juridic, civil și cultural, care s-a materializat în integrarea deplină a Romaniei în structurile euro-atlantice.

Panourile filatelice prezentate cu emisiuni de marci postale cu emisiuni de mărci poştale emise în perioada 1939-2015, cu tematici dedicate relaților diplomatice și parteneriatului strategic dintre România și SUA, s-au armonizat cu expoziția de fotografii și documente personale ale domnului  Emil Constantinescu.

Marca poștală, ambasador tăcut și eficient, prezent activ la evenimentele naționale și internaționale, își va continua misiunea de a promova, atât valorile identitare, cât și pe cele universale.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search