Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Evenimente 2004

schwartz_mareRomfilatelia a pus in circulatie cu ocazia delui de-al 23 Congres al UPU, o emisiune de timbre având ca titlu “Evenimente 2004”.
Machetate de către Octavian Penda, cele trei mărci poștale îi reprezintă pe Amerigo Vespucci, Mercator și Jodocus Honius.Romfilatelia, societate specializată în emiterea și comercializarea mărcilor poștale în România, pune în circulație, cu ocazia celui de-al 23 – lea Congres al Uniunii Poștale Universală, o emisiune de timbre având ca titlu “ Evenimente 2004 “.
Machetate de către Octavian Penda, cele trei mărci poștale reprezintă un vestit navigator și doi celebri cartografi.
Octavian Penda – venit parcă din timpurile Renașterii, realizează și de această dată o “mică bijuterie“ ce îmbină atât de armonios talentul său de pictor cu cel de gravor.
Amerigo Vespucci, născut în 1454 la Florența, a murit la Sevilla în 1512. Descoperitor al multor teritorii necunoscute, Vespucci este “părintele“ descoperirii Noii Lumi, cum a fost mai târziu denumită America.
Mercator (1512 – 1594) este autorul proiecției care îi poartă numele și este întrebuințată astăzi în scopuri cartografice.
Jodocus Honius (1563 – 1612) – renumit cartograf olandez care a publicat numeroase atlase, hărți și globuri pământești, folosind hărțile antice dar și pe cele ale lui Mercator.

Această emisiune filatelică complexă, editată într-un tiraj de 2500 mape de lux, este o premieră în România.
Mapa conține 4 file și două medalii comemorative.
Fila întâi se constituie dintr-un bloc ce cuprinde trei mărci poștale cu valoarea de 118.000 lei fiecare și îi reprezintă atât pe cei doi cartografi ( Mercator și Jodocus Honius ), cât și pe Amerigo Vespucci.
Fila doi este schwartz druck-ul care ilustrează dimensiunea și desenul exact al mărcilor poștale.
Fila trei este gravura originală ce a stat la baza realizării emisiunii.
Fila patru conține două medalii din argint (puritate 925) , cu o greutate de 27 de grame și cu un diametru de 370 mm.
Prima medalie are pe avers imaginea lui Amerigo Vespucci, iar pe revers pe cei doi cartografi.
A doua medalie are pe avers simbolul Uniunii Poștale Universale iar pe revers, sigla celui de-al 23-lea Congres al Uniunii Poștale Universale desfășurat la București între 15 septembrie și 5 octombrie 2004.
Coperta interioară îl reprezintă, încadrat între cele două simboluri, pe Amerigo Vespucci.

Prețul mapei : 200 Euro ( la cursul zilei )
Data Aparitie:2004-10-04

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search