Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Europa 2006 – Integrarea imigranților vãzutã de copii

timbreeuropa2006imigranti Romfilatelia, sub genericul Europa 2006, pune în circulaţie emisiunea de timbre “Integrarea imigranţilor vãzutã de copii”.Aceastã emisiune constituie un eveniment naţional şi internaţional, de importanţã deosebitã atât pentru filateliştii de toate vârstele, cât şi pentru publicul larg, datoritã tematicii extrem de diversificate. Trebuie menţionat cã tema pentru fiecare an este stabilitã de cãtre POSTEUROP. Sub genericul EUROPA, subiectul este abordat de fiecare ţarã membrã a acestui organism, ţinând cont de specificul naţional. Timbrele cu aceastã temã, emise de fiecare ţarã în parte, vor participa la un important concurs internaţional.
În prezent, fenomenul emigraţiei, adicã pãrãsirea ţãrii de cãtre un cetãţean pentru a se stabili temporar sau definitiv în altã ţarã, unde este considerat imigrant, are o amploare internaţionalã. Fenomenul este generat în principal de rãzboaie, persecuţii politice sau condiţiile economice precare din unele ţãri.
În ultimii zece ani şi în România numãrul de imigranţi a crescut vertiginos, ajungând azi la câteva mii. A apãrut astfel necesitatea ca ţara noastrã sã adopte un act normativ care sã reglementeze regimul strãinilor, intrarea, şederea, drepturile şi obligaţiile acestora.
În anul 2001 a fost aprobat un Program special pentru integrarea socioprofesionalã a strãinilor care au dobândit statutul de refugiat în România. Integrarea socioprofesionalã presupune aplicarea unor mãsuri ce vizeazã: acomodarea culturalã, învãţarea limbii române, accesul la sistemul naţional de învãţãmânt din România, accesul la sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate, accesul liber pe piaţa forţei de muncã şi la sistemul de asigurãri sociale, dreptul de cazare.

Desenele care sunt ilustrate pe timbrele emisiunii au fost realizate de copiii refugiaţi, din cadrul programului „Integrarea copiilor refugiaţi şi separaţi în societatea româneascã“ şi
ne-au fost puse la dispoziţie, cu generozitate, de cãtre organizaţia „Salvaţi Copiii România“.
„Salvaţi Copiii România“ este o organizaţie neguvernamentalã, non-profit, de utilitate publicã, naţionalã, bazatã pe activitatea voluntarã a membrilor sãi, care asigurã desfãşurarea unor programe în beneficiul tuturor copiilor, în special al celor aflaţi în situaţii de dificultate. Misiunea organizaţiei a fost stabilitã conform principiilor care asigurã tuturor adulţilor şi copiilor şansa la drepturi egale.
„Salvaţi Copiii România“ este promotorul principiilor:
– o lume în care fiecare copil este apreciat şi respectat
– o lume care ascultã şi învaţã de la copii
– o lume în care fiecare copil are speranţã şi perspective
Alianţa Internaţionalã „Salvaţi Copiii“ este cea mai mare mişcare independentã pe plan mondial, care acţioneazã pentru apãrarea drepturilor copiilor. Este formatã din 27 de membri şi dezvoltã programe în peste 100 de ţãri.
Data Aparitie:2006-05-04

europarom

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search