Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

EUROPA 2005 – Gastronomie

BLOCGASTRONOMIARomfilatelia, societate specializată în emiterea și comercializarea mărcilor poștale românești, lansează cu ocazia Zilei Europei o emisiune filatelică intitulată EUROPA 2005 – Gastronomie.
Primul pas important în evoluția gastronomiei a fost făcut atunci când omul primitiv, întors de la vânătoare, a gătit primul fel de mâncare la focul de-abia descoperit.
Primele picturi rupestre care ilustrează începuturile gastronomiei, pot fi admirate și astăzi în peștera “Les Trois Frères“, la Ariège, în sudul Franței.
Odată cu dezvoltarea societății umane și apariția popoarelor, gastronomia s-a diversificat în funcție de zonă și cultură. Fiecare țară a adăugat specificul său național, îmbogățind și ridicând gastronomia la rang de artă.
În zilele noastre cultivarea artei culinare a ajuns la un rafinament deosebit, astăzi în lume având loc nenumărate concursuri internaționale de anvergură în acest domeniu.
Compoziția grafică a celor două timbre reprezintă o metaforă a vânătorii combinată cu rafinamentul preparării și servirii bucatelor.
Astfel, timbrul cu valoarea nominală de 21.000 lei prezintă într-o compoziție grafică originală o scenă de vânătoare călare și mâncarea gătită din vânat, totul fiind desfășurat pe fundalul unei hărți a vechii Dacii, teritoriul locuit în antichitate de către geto-daci, strămoșii românilor.
Într-un mod asemănător, artistul plastic a conceput și ilustrația celui de-al doilea timbru, cu valoarea nominală de 77.000 lei reprezentând, de această dată, un câine de vânătoare ce poartă vânatul și, alăturat, modul de preparare și prezentare a acestuia.

Data Aparitie:2005-05-09

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search