Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
PLIANT ABONAMENT

Europa 2004 (vacanță)

1638

Fiecare dintre cele două mărci poștale este tipărită într-un bloc de patru timbre identice.

Ce alt subiect poate fi mai plăcut pentru stimularea “efortului” profesional decât “VACANȚA”? Deși aceste două noțiuni sunt antonimice, artistul plastic de renume internațional Devis Grebu s-a decis, nu numai să accepte această provocare semantică, dar și s-o aprofundeze, transpunând-o în plan grafic cu o abnegație dublată de plăcere.

Ca “personaj” principal a ales Soarele, pe cine altul?

Acest călduros prieten i-a luminat artistului calea epuizantă și sinuoasă a creației, atât pe nisipul fierbinte, în vacanța de vară cât și printre brazii înzăpeziți, în vacanța de iarnă. Senzația pe care artistul plastic a dorit s-o insufle privitorului celor două timbre a fost calmul, liniștea și seninătatea, în contradicție cu stresul zilnic, copleșitor.

Artistul plastic și-a completat compoziția grafică cu alte două “personaje” care-și agrementează liniștea vacanței prin sport (windsurfing și schi), creionate pe fiecare din machetele celor două blocuri, nuanțele pastelate ale fundalului desenelor contribuind la punerea în valoare a imaginii mărcilor poștale.
Cele patru timbre din blocul cu imagini de vară au valoarea nominală de 21.000 lei fiecare, iar cele din blocul cu imagini de iarnă au valoarea nominală de 77.000 lei fiecare.

Data Aparitie:2004-05-07

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search