Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Emoție, surprize filatelice și aplauze la aniversarea a 70 de ani a îndrăgitului actor Vladimir Găitan

Joi, 2 februarie 2017, la Teatrul de Comedie, sala Radu Beligan, a avut loc spectacolul Poker, de Adrian Lustig, montat de Alexandru Tocilescu, avându-i în distribuție pe actorii George Mihăiță, Vla­dimir Găitan, Valentin Teodosiu și Simona Stoicescu.

Piesa a avut premiera în aprilie 2004, dar atmosfera de aseară, după mai bine de 200 de reprezentații, a fost una absolut excepțională, cu o energie aparte. Textul, de un umor cinic și actual, a fost gustat din plin de spectatori, toți actorii fiind într-o formă excelentă de joc.

Însă momentul special al serii a avut loc la final, după ce s-a tras cortina, când, în ropotele de aplauze ale unei săli pline, au răsunat tonuri de Mulți ani trăiască, în cinstea marele actor Vladimir Găitan, cu prilejul zilei sale de naștere.

Romfilatelia, susținătoare constantă a valorilor culturale românești, a marcat acest eveniment prin introducerea în circulație a unui întreg poștal dedicat sărbătoritului, în semn de admirație și respect pentru o carieră de jumătate de secol în slujba scenei și ecranului românesc.

Prietenul maestrului, directorul Teatrului de Comedie, domnul George Mihăiță a invitat-o pe scenă pe doamna Cristina Popescu, directorul general al Romfilatelia, care a felicitat încă o dată sărbătoritul, afirmând cu sinceritate: „într-un moment atât de special, timbrul viu și activ, este un simbol pentru respectul, prietenia și dragostea pe care vi le purtăm”.

Maestrul Găitan a primit cu bucurie atât urările din partea publicului și colegilor de scenă, dar mai ales gestul Romfilatelia, fiind surprins de replica gigant a întregului poștal aniversar dedicat, precum și de darul filatelic oferit de directorul general al societății.

Realizat într-o concepție grafică elegantă, completat de un citat care exprimă credința de suflet a maestrului, „Nevoia de cultură este sinonimă cu nevoia de a respira”, imaginea întregului poștal a fost apreciată de toți spectatorii, care au avut astfel posibilitatea de a interacționa, încă o dată, cu produsele filatelice românești.

Spectatorii au fost invitați pe scenă, unde au primit autografe de la maestrul Vladimir Găitan și au putut face zeci de fotografii pentru o seară de neuitat.

WordPress Image Gallery Plugin

 

 

 

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search