Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

EMOȚIE, ADMIRAȚIE ȘI PREȚUIRE, ÎNTR-UN EVENIMENT SPECIAL DEDICAT STELELOR DE AUR ALE SCENEI ȘI ECRANULUI

Luni, 19 decembrie a.c., într-un spațiu al eleganței de cinci stele, Romfilatelia a organizat evenimentul de lansare a emisiunii de mărci poștale Stele de aur ale scenei și ecranului (II), un omagiu filatelic adus Marilor Actori naționali, artiști valoroși ai teatrului și cinematografiei românești.

Proiectul dedicat marilor artiști continuă cu o nouă serie de actori celebri de teatru și film, mult-îndrăgiți de publicul românesc de toate vârstele. Dacă în 2014 personajele principale au fost actori precum Mircea Albulescu, Marin Moraru, Valeria Gagealov, Ileana Stana Ionescu, Mitică Popescu, George Motoi și Sanda Toma, de data aceasta în centrul atenției au fost alți artiști valoroși, care ne-au încântat de-a lungul timpului cu interpretări de excepție.

Astfel, evenimentul i-a reunit pe Adela Mărculescu, Florina Cercel și Costel Constantin, dar și colegi din lumea teatrului și filmului precum Valeria Gagealov și George Mihăiță, invitați speciali din mediul cultural, prieteni și membri ai familiei actorilor, colaboratori și reprezentanți mass-media.

Doamna Cristina Popescu, director general Romfilatelia, a adresat câteva cuvinte în deschiderea evenimentului:

„Este o reală bucurie și mândrie să continuăm acest proiect, întrucât până acum câțiva ani nu ne-am fi putut bucura de o asemenea reușită. Și ce rost ar mai avea aceste timbre dacă artiștii în viață nu s-a putea bucura de ele.”, a afirmat doamna Popescu.

Directorul general a amintit de importanța promovării adevăratelor valori culturale și artistice românești, prilej cu care invitații au putut viziona și o prezentare cu mărci poștale și produse filatelice dedicate actorilor îndrăgiți, emise începând cu anul 1953.

Acest tablou a fost completat de o serie de montaje video din cariera și activitatea actorilor Adela Mărculescu, Florina Cercel și Costel Constantin, momente ce i-au emoționat pe cei trei protagoniști, dar și pe restul invitaților. Realizate cu sprijinul Casei de Producție TVR, aceste montaje au adus amintiri dragi actorilor omagiați în cadrul evenimentului, au stârnit zâmbete și ropote de aplauze și au constituit adevărate surprize pentru întreg publicul prezent.

La finalul evenimentului, cei trei actori au dezvelit și semnat panoul de lansare, primind câte un dar filatelic din partea directorului general al Romfilatelia. Seara s-a încheiat cu un cocktail și numeroase povești de culise din teatrul românesc.

Aducem mulțumiri gazdei evenimentului nostru, Hotelul Marshal Garden, și partenerilor media, Televiziunea Română și Radio România, cu sprijinul cărora ne-am reunit într-o atmosferă caldă și emoționantă pentru a-i cinsti pe Maeștrii cortinei românești.

Prin gestul de a promova imaginea actorilor îndrăgiți pe timbrul românesc, ne propunem să îi aducem mult mai aproape de dumneavoastră. Elementele acestei emisiuni de mărci poștale pot fi un cadou inedit pentru cei dragi, acum, în prag de sărbători, și sunt disponibile în magazinele Romfilatelia, dar și pe https://romfilatelia.ro/store/.

Romfilatelia, prin misiunea pe care și-a asumat-o, aceea de valorificare a mărcilor poștale românești, a devenit, de-a lungul timpului, un promotor important al valorilor și simbolurilor naționale, al mediului cultural și artistic din țara noastră.

WordPress Image Gallery Plugin
Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search