Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Emisunea Trandafiri Românești

trandafiri_totDintre toate florile din lume, poate că trandafirul este cel mai cunoscut simbol al dragostei, al secretului și al frumuseții. A inspirat deopotrivă poeți sau mari romancieri, pictori și muzicieni, dar mai aproape de timpul nostru, mari regizori de teatru și film.
În acest an, Romfilatelia, societate specializată în emiterea și comercializarea mărcilor poștale din România, continuă tradiția emisiunilor având ca subiect flora, punând în circulație o emisiune de timbre dedicată acestor flori deosebite. Soiurile de trandafiri reproduse pe timbre au fost create în România, la Stațiunea de Cercetări Horticole din Cluj, de domnul Ștefan Wagner. Dintre toate florile din lume, poate că trandafirul este cel mai cunoscut simbol al dragostei, al secretului și al frumuseții. A inspirat deopotrivă poeți sau mari romancieri, pictori și muzicieni, dar mai aproape de timpul nostru, mari regizori de teatru și film.

În acest an, Romfilatelia, societate specializată în emiterea și comercializarea mărcilor poștale din România, continuă tradiția emisiunilor având ca subiect flora, punând în circulație o emisiune de timbre dedicată acestor flori deosebite. Soiurile de trandafiri reproduse pe timbre au fost create în România, la Stațiunea de Cercetări Horticole din Cluj, de domnul Ștefan Wagner.

´Simfonia´ este un soi de vigoare mijlocie (80/40 cm). Frunzele sunt verde-închis, semilucioase. Florile mari, cu petale albe ce se deschid lent, au un parfum plăcut, de intensitate medie. Soiul a fost distins cu Premiul al III-lea la Concursul Internațional de la Hradec Kralove, Cehia, 1978.

´Foc de Tabără´ are o tufă de vigoare mijlocie, cu ramuri semi-erecte și cu frunze mijlocii, lucioase, verde-închis. Florile mari, sunt grupate în ciorchini, petalele sunt colorate roșu intens și nu au parfum. Este un soi mult răspândit în România. A obținut Certificat de Merit cl. I, la Roma, în 1973 și Premiul al II-lea, la Hradec Kralove,Cehia, 1975.

´Golden Elegance´ este un soi de trandafiri ce crește în tufe viguroase (100/50 cm), cu ramuri lungi și lăstari roșiatici. Frunzele sunt mari, lucioase, de culoare verde-închis, cu nuanțe roșiatice. Florile sunt mari și bobocii alungiți, de culoare galben-auriu, uneori cu nuanțe de roz-pal.

´Doamnă în mov´ este un soi cu tufe de vigoare mijlocie (70/40 cm), frunziș mijlociu și lucios, flori medii sau mari, cu bobocul alungit, petale de culoare mov și cu parfum foarte intens și plăcut.

Data Aparitie:2004-11-10

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search