Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Emisiunea filatelică „Centenarul Marii Uniri”, la Gaudeamus

Vineri, 16 noiembrie 2018, la Târgul Internațional Gaudeamus, Romfilatelia s-a întâlnit cu iubitorii timbrelor, pasionații de cultură, prieteni, în cadrul unui eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri.

Cu această ocazie a fost vernisată o expoziție cu tematica „Marea Unire în filatelia românească”.

Domnul Adrian Majuru, directorului Muzeului Municipiului București, a prezentat albumul filatelic de colecție dedicat făuritorilor Marii Uniri, realizat în parteneriat cu Romfilatelia și Academia Română, cu un cuvânt înainte semnat de Ioan Aurel Pop, președintele Academiei Române. Albumul conține timbre cu tematica Marea Unire emise în perioada 1968-2018.

Domnul Adrian Majuru a menționat că Unirea din 1918 a fost opera mai multor generații care au luptat pentru îndeplinirea idealului național, în toate domeniile, de la politicienii care au negociat statutul internațional al României, la soldații care s-au jertfit pe câmpul de luptă, până la muncitorii care au asigurat funcționarea economiei.

Ulterior a luat cuvântul domnul prof.univ.dr. Alexandru Ghilduș, membru al Comisiei Filatelice Naționale. Domnia sa a apreciat atenția pe care Romfilatelia a acordat-o construcției artistice a mărcii poștale. Prin circulație, timbrele sunt un veritabil ambasador cultural, iar artiștii români care machetează produsele filatelice au ocazia să-și prezinte creațiile la nivel internațional.

Domnul conf.univ.dr. Ioan Cristescu, directorul Muzeului Național al Literaturii Române, a felicitat Romfilatelia pentru modul în care a promovat valorile autentice ale culturii românești în acest an Centenar.

În încheiere, doamna Cristina Popescu, director general al Romfilatelia, a mulțumit participanților pentru interesul acordat filateliei românești. Domnia sa a ținut să se adreseze în special tinerilor prezenți, care, prin marca poștală, au prilejul să cunoască oamenii și evenimentele care au realizat Marea Unire.

Momentul cel mai important al evenimentului a fost lansarea emisiunii de mărci poștale „Centenarul Marii Uniri”, alcătuită dintr-o coliță dantelată de colecție, dedicată celor mai de seamă făuritori ai României Mari – Regele Ferdinand I și Regina Maria.

Oaspeții Romfilatelia au fost invitați să dezvelească panoul filatelic al emisiunii de mărci poștale „Centenarul Marii Uniri”, iar ulterior, în cadru ceremonial, a fost aplicată ștampila „prima zi” a emisiunii pe coliță și plicul „prima zi”. Pentru a aduce un omagiu orașului Marii Uniri, locul de lansare a emisiunii, menționat pe ștampila „prima zi”, este Alba Iulia.

Romfilatelia mulțumește Comisiei Naționale Filatelice, partenerilor instituționali, Academiei Române, Primăriei Municipiului București, Muzeului Național al Literaturii Române și tuturor pasionaților de timbre care ne-au sprijinit în acest an Centenar.

 

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search