Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Dumitru-Dorin Prunariu, singurul român ajuns în cosmos, aniversat de timbrul românesc

București, 27 septembrie 2022

Într-o atmosferă caldă, prietenoasă, marți, 27 septembrie, în prezența familiei, invitaților, reprezentanților Agenției Spațiale Române, ai domeniului științific, cultural, a fost sărbătorit              Dumitru-Dorin Prunariu, cu ocazia aniversării a 70 de ani de viață.

Romfilatelia, susținătoare continuă a proiectelor și inițiativelor promotoare de valori din domeniul culturii și al științei, s-a alăturat evenimentului, dedicând, singurului român care a zburat în spațiul cosmic, un întreg poștal cu timbru marcă fixă, intitulat „Oameni, Fapte, Valori: Dumitru-Dorin Prunariu, 70 de ani de vise și realizări”, macheta plicului fiind realizată de graficianul Alec Bartos.

Filatelia românească a omagiat în repetate rânduri misiunea spațială la care a participat                            Dumitru-Dorin Prunariu începând din anul 1981, cosmonautului român fiindu-i dedicate mai multe emisiuni de mărci poștale, pe care Directorul General Romfilatelia, Cristina Popescu, le-a prezentat invitaților, aducând un omagiu renumitului cosmonaut și prieten al timbrului românesc.

A urmat lansarea întregului poștal și dezvelirea panoului aniversar, care a fost semnat atât de către domnul Dumitru-Dorin Prunariu, cât și de invitați.

Marca poștală românească se dovedește încă o dată, prin implicarea în susținerea proiectelor culturale, științifice, sociale, un actor activ în viața societății românești, îndeplinindu-și misiunea sa de promotor al valorilor educative și culturale.

Timbrul românesc va fi alături, de fiecare data, la evenimentele aniversare ale îndrăgitului astronaut român, iar echipa Romfilatelia îi urează:

LA MULȚI ANI!

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search