Abonează-te PLIANT ABONAMENT BINE AȚI VENIT ÎN ROMÂNIA! WELCOME TO ROMANIA! Comandă Detalii emisiune ROMÂNIA, UN TEZAUR EUROPEAN ROMANIA, A EUROPEAN TREASURE Detalii emisiune Comandă Regalitatea in Romania Uniformele reg I Uniformele reg II Uniformele reg III Motoare Vanatoarea Pasiunile Regilor Palat Elisabeta Ia ATENEUL ROMÂN – 125 DE ANI DE LA INAUGURARE ROMANIAN ATHENAEUM – 125 YEARS SINCE THE INAUGURATION Comandă Detalii emisiune Comandă ROMÂNI GENIALI BRILLIANT ROMANIANS Detalii emisiune Comandă IAŞI, ORAŞ AL MARII UNIRI IASI, CITY OF THE GREAT UNION Detalii emisiune Comandă ROMÂNI CELEBRI FAMOUS ROMANIANS Detalii emisiune Comandă TIMIȘOARA – 800 DE ANI DE ATESTARE DOCUMENTARÃ TIMISOARA – 800 YEARS OF DOCUMENTARY TESTIMONY Detalii emisiune Comandă Constantin Brâncuși Romfilatelia 18 ani PĂSĂRI DIN DELTA DUNĂRII BIRDS FROM THE DANUBE DELTA Detalii emisiune Comandă Iolanda Balas Nadia Comaneci Bellu si Bitang Gabriela Szabo Gheorghe Hagi Elisabeta Lipa Ivan Patzachin Ion Tiriac Ilie Nastase

Cupa Mondială de Rugby – Franța 2007

rugby_M Romfilatelia, societatea specializată în editarea și comercializarea mărcilor poștale românești, introduce în circulație emisiunea filatelică Cupa Mondială de Rugby – Franța 2007.
Despre rugby, un mare iubitor al acestui sport, Henry Blaha, spunea atât de frumos că este un “sport de golani practicat de gentlemeni…”.
Civilizația acestui sport înseamnă, înainte de orice, cultivarea celor mai importante valori umane: solidaritatea, loialitatea, cinstea, tăria morală, curajul, simțul dreptății și al sacrificiului. Nu degeaba despre Cupa Mondială de Rugby se spune că este a treia competiție ca importanță după Jocurile Olimpice și Campionatul Mondial de Fotbal.
În perioada 7 septembrie – 20 octombrie se desfășoară a șasea ediție a Cupei Mondiale de Rugby. Aceasta este organizată de Franța, în colaborare cu Scoția și Țara Galilor. Stejarii – cum este denumită echipa națională a României – au o misiune foarte grea, urmând să întâlneasă în grupa C atât puternicele selecționate ale Scoției, Italiei, Portugaliei, cât și eterna favorită la câștigarea trofeului, Noua Zeelandă.
Calificarea la Cupa Mondială este ceva obișnuit pentru naționala de rugby a României, care a participat la fiecare ediție a acestui mare turneu, încă de la înființare, adică din 1987.
Echipa României nu a depășit niciodată faza grupelor, dar la fiecare turneu final (cu excepția ediției din 1995) a reușit o victorie. În 1987, în Noua Zeelandă, a învins naționala Zimbabwe, cu 21-20, iar patru ani mai târziu, în Franța, a trecut de echipa Fiji, cu 17-15.
În 1995 nu a câștigat nici un meci, dar a pierdut la mare luptă partida cu echipa țării gazdă, Africa de Sud, cea care urma să devină campioană mondială după un meci dramatic cu Noua Zeelandă.
În 1999, România a învins la Dublin reprezentativa Statelor Unite ale Americii, iar la ultima ediție, cea din 2003, tricolorii români au izbutit cea mai concludentă victorie din istoria participărilor lor (37-7), în fața Namibiei, la Launceston, în Tasmania.
Doar 12 națiuni din lume, printre care și România, se pot mândri că au fost prezente întotdeauna la cel mai mare eveniment rugbystic al lumii – Cupa Mondială.

Data Aparitie:2007-09-25

rugby_rom

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + 3 =

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search