Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Cupa Mondială de Rugby – Franța 2007

rugby_M Romfilatelia, societatea specializată în editarea și comercializarea mărcilor poștale românești, introduce în circulație emisiunea filatelică Cupa Mondială de Rugby – Franța 2007.
Despre rugby, un mare iubitor al acestui sport, Henry Blaha, spunea atât de frumos că este un “sport de golani practicat de gentlemeni…”.
Civilizația acestui sport înseamnă, înainte de orice, cultivarea celor mai importante valori umane: solidaritatea, loialitatea, cinstea, tăria morală, curajul, simțul dreptății și al sacrificiului. Nu degeaba despre Cupa Mondială de Rugby se spune că este a treia competiție ca importanță după Jocurile Olimpice și Campionatul Mondial de Fotbal.
În perioada 7 septembrie – 20 octombrie se desfășoară a șasea ediție a Cupei Mondiale de Rugby. Aceasta este organizată de Franța, în colaborare cu Scoția și Țara Galilor. Stejarii – cum este denumită echipa națională a României – au o misiune foarte grea, urmând să întâlneasă în grupa C atât puternicele selecționate ale Scoției, Italiei, Portugaliei, cât și eterna favorită la câștigarea trofeului, Noua Zeelandă.
Calificarea la Cupa Mondială este ceva obișnuit pentru naționala de rugby a României, care a participat la fiecare ediție a acestui mare turneu, încă de la înființare, adică din 1987.
Echipa României nu a depășit niciodată faza grupelor, dar la fiecare turneu final (cu excepția ediției din 1995) a reușit o victorie. În 1987, în Noua Zeelandă, a învins naționala Zimbabwe, cu 21-20, iar patru ani mai târziu, în Franța, a trecut de echipa Fiji, cu 17-15.
În 1995 nu a câștigat nici un meci, dar a pierdut la mare luptă partida cu echipa țării gazdă, Africa de Sud, cea care urma să devină campioană mondială după un meci dramatic cu Noua Zeelandă.
În 1999, România a învins la Dublin reprezentativa Statelor Unite ale Americii, iar la ultima ediție, cea din 2003, tricolorii români au izbutit cea mai concludentă victorie din istoria participărilor lor (37-7), în fața Namibiei, la Launceston, în Tasmania.
Doar 12 națiuni din lume, printre care și România, se pot mândri că au fost prezente întotdeauna la cel mai mare eveniment rugbystic al lumii – Cupa Mondială.

Data Aparitie:2007-09-25

rugby_rom

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search