Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

CRÃCIUN 2011

craciun_M

„Nu vã temeţi. Cã, iatã, vã binevestesc vouã bucurie mare, care va fi pentru tot poporul; cã în cetatea lui David vi S-a nãscut azi Mântuitor, Care este Hristos Domnul.“ (Luca 2, 10-11)

Crãciunul este sãrbãtoarea care aduce binecuvântare, luminã şi cãldurã pentru fiecare familie. Adunaţi în jurul bradului, dãruim bunãtate, smerenie şi bucurie.

Și aşteptãm colindele… şi steaua, simbol ce ne aminteşte de Magii care au cãlãtorit, cu daruri, spre locul unde se gãsea Pruncul Iisus şi Mama Sa dar şi de steaua prezentã în Icoana Naşterii Domnului.

 

„Steaua spre Rãsãrit strãluceşte,

Steaua-mpãratului se iveşte.

Steaua cu raze mari lumineazã,

Sfânta Naştere adevereazã

…………………………………………..

Magii, steaua, pe cer, cum zãrirã,

Câteştrei, spre ea cãlãtorirã.

De la stea, precum se învãţarã,

Lui Hristos, cu daruri, se-nchinarã.“

(colindul Steaua spre Rãsãrit strãluceşte)

 

Ca în fiecare an, de Crãciun, Romfilatelia introduce în circulaţie o emisiune de mãrci poştale dedicatã acestei Sãrbãtori a Naşterii Domnului.

Marca poştalã a emisiunii Crãciun 2011 ilustreazã imaginea icoanei „Naşterea Domnului Iisus Hristos“ din patrimoniul Arhiepiscopiei Tomisului (Biserica de lemn „Înãlţarea Domnului“ din Satu Nou, Oltina – judeţul Constanţa), icoanã pictatã cu tempera şi foiţã de aur, care dateazã de la sfârşitul sec. al XIX-lea.

Biserica de lemn din Satu Nou a fost construitã în anul 1863 şi pentru valoarea ei istoricã şi arhitectonicã a fost înscrisã pe lista monumentelor istorice din România în anul 2004.

Echipa Romfilatelia vã colindã din suflet, pe voi, prietenii timbrelor şi vã ureazã Sãrbãtori fericite!

 

          Aducem mulţumiri Arhiepiscopiei Tomisului şi Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului pentru imaginile puse la dispoziţie la realizarea acestei emisiuni de mãrci poştale.

 

Data Aparitie:2011-11-18

craciun_box

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search