Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Crăciun 2007

image description

Ca la fiecare sfârșit de an, Romfilatelia, societatea specializată în editarea și comercializarea mărcilor poștale românești, introduce în circulație emisiunea filatelică Crăciun 2007.

Pe timbrul emisiunii filatelice este reprodusă imaginea unei icoane având ca subiect Nașterea lui Iisus Hristos, iar pe vinieta colii de timbre este redată imaginea altei icoane având ca subiect Bunavestire.
Cele două icoane fac parte din patrimoniul Bisericii Scaune aflată în centrul Bucureștiului, din imediata vecinătate a Spitalului Colțea.
Biserica Scaune a fost ridicată în urmă cu aproape 400 de ani (1611), pe un teren aflat în mahalaua măcelarilor, care tăiau carnea pe butuci mari de lemn, cunoscuți sub denumirea de “scaune”. La inițiativa membrilor breslei s-a construit această biserică, rămasă peste veacuri cu numele de Biserica Măcelarilor și a Săpunarilor sau Biserica Scaune, cu hramurile Nașterea Maicii Domnului și Adormirea Maicii Domnului.
În anul 1843, biserica a fost restaurată de Paharnicul Ioan Costacopolu care a zugrăvit-o și a tencuit exteriorul.
Nu sunt cunoscute numele pictorului (zugravului) și nici data realizării frescei originale. Pictura prezintă o deosebită valoare artistică. În 1944 a fost spălată și restaurată de pictorul Gheorghe Popescu.
Între anii 1910-1944 nu s-a mai oficiat nicio slujbă în acest lăcaș de cult, biserica fiind închisă și lăsată în părăsire, fapt ce a adus-o aproape de starea de ruină.
În anul 1939 a început restaurarea bisericii, iar în 1944 a fost dezgropată, prin înlăturarea unui strat de pământ cu grosimea de peste un metru. În luna august a anului 1944, biserica a fost redeschisă pentru credincioși, iar la 8 septembrie a fost resfințită cu hramul Nașterii Maicii Domnului.

Cu o urare,

Noroc să deie Dumnezeu
Noroc și bucurie
La toată casa de români
Belșug și veselie!

Echipa Romfilatelia vă colindă din suflet, pe voi, prietenii timbrelor și vă urează

Sărbători fericite!
Data Aparitie:2007-11-03

box_rom

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search