Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Congresul Eminescologilor găzduit de Centrul Mihai Eminescu din Chişinău. Timbrul românesc prezent la Ziua Limbii Române, la Academia de Ştiinţe a Moldovei

Perioada 31 august – 1 septembrie a.c.

Într-o atmosferă de prietenie şi emoţie, alături de românii de peste Prut, marca poştală a reunit membrii Academiei de Ştiinţe, personalităţi ale vieţii culturale şi artistice, rectori și directori ai institutelor de cercetare şi reprezentanţi ai administraţiei locale, într-un eveniment cultural de înaltă clasă.

Alături de Ion Tighineanu, preşedintele Academiei de Ştiinţe din Republica Moldova, care a avut un cuvânt de deschidere, au susţinut alocuţiuni academicianul Mihai Cimpoi, academicianul Valeriu Matei, Igor Şarov, rectorul Universităţii de Stat şi Academicianul Răzvan Theodorescu, vicepreşedintele Academiei Române.

Prezentarea albumului „Mihai Eminescu, personalităţi din viaţa poetului” realizat împreună cu Primăria comunei Dumbrăveni, Suceava a fost făcută de Ioan Pavăl, primarul comunei Dumbrăveni.

În conformitate cu decizia Adunării Generale a membrilor titulari și membrilor corespondenți ai Aacademiei de Ştiinţe, din 8 iunie 2022, academicianului Răzvan Theodorescu i-au fost înmânate însemnele de membru de onoare ale Academiei de Ştiinţe din Republica Moldova.

Romfilatelia, în calitatea sa de promotor al valorilor naționale, va continua seria proiectelor filatelice dedicate personalităţilor, culturii, istoriei şi evenimentelor importante ale ţării.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search