Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Congrese UPU în filatelie

1656Uniunea Generală Poștală a fost înființată în anul 1874, prin tratatul de la Berna, sub îngrijirea lui Heinrich von Stephen, înalt funcționar poștal al Confederației Germaniei de Nord. Actul de naștere al Uniunii a fost semnat de reprezentanții a 22 de țări printre care și România, la 9 octombrie 1874 dată care, de atunci, a devenit Ziua Mondială a Poștei.
Din partea României, semnătura de înființare a fost a Directorului General al Poștelor și Telegrafului, domnul George Lahovari.
Tratatul de la Berna a permis armonizarea unor rețele de servicii poștale disparate pe o suprafață foarte mare.
În 1878 Uniunea Generală Poștală și-a schimbat numele în Uniunea Poștală Universală, iar din 1948 a devenit agenție specializată a ONU.
Având 190 de țări membre și aflâdu-se în permanentă extindere, Uniunea Poștală Universală este principalul forum de cooperare între administrațiile poștale naționale.

Misiunea UPU este de a găsi mijloacele potrivite în vederea dezvoltării calității și a accesibilității serviciilor poștale, pentru a facilita comunicarea între oamenii din lumea întreagă.

Congresul Uniunii Poștale Universale este autoritatea supremă a UPU și reunește reprezentanții tuturor țărilor membre. Acesta are loc o dată la cinci ani, iar în 2004 onoarea de a fi gazda celui de al 23-lea Congres îi revine României. Țara noastră este prima țară est-europeană care va găzdui acest eveniment major.

Pentru a marca deosebita implicare a UPU în buna desfășurare a activitățiilor poștale, Romfilatelia, societate specializată în emiterea și comercializarea mărcilor poștale în România, lansează o emisiune de mărci poștale întitulată “Congrese ale UPU în filatelie”. Fiecare din cele șase timbre ale seriei reproduc câte un timbru emis de Administrațiile Poștale care au găzduit în anii precedenți acest prestigios eveniment.

Data Aparitie:2004-09-10

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search