Abonează-te PLIANT ABONAMENT BINE AȚI VENIT ÎN ROMÂNIA! WELCOME TO ROMANIA! Comandă Detalii emisiune ROMÂNIA, UN TEZAUR EUROPEAN ROMANIA, A EUROPEAN TREASURE Detalii emisiune Comandă Regalitatea in Romania Uniformele reg I Uniformele reg II Uniformele reg III Motoare Vanatoarea Pasiunile Regilor Palat Elisabeta Ia ATENEUL ROMÂN – 125 DE ANI DE LA INAUGURARE ROMANIAN ATHENAEUM – 125 YEARS SINCE THE INAUGURATION Comandă Detalii emisiune Comandă ROMÂNI GENIALI BRILLIANT ROMANIANS Detalii emisiune Comandă IAŞI, ORAŞ AL MARII UNIRI IASI, CITY OF THE GREAT UNION Detalii emisiune Comandă ROMÂNI CELEBRI FAMOUS ROMANIANS Detalii emisiune Comandă TIMIȘOARA – 800 DE ANI DE ATESTARE DOCUMENTARÃ TIMISOARA – 800 YEARS OF DOCUMENTARY TESTIMONY Detalii emisiune Comandă Constantin Brâncuși Romfilatelia 18 ani PĂSĂRI DIN DELTA DUNĂRII BIRDS FROM THE DANUBE DELTA Detalii emisiune Comandă Iolanda Balas Nadia Comaneci Bellu si Bitang Gabriela Szabo Gheorghe Hagi Elisabeta Lipa Ivan Patzachin Ion Tiriac Ilie Nastase

Congrese UPU în filatelie

1656Uniunea Generală Poștală a fost înființată în anul 1874, prin tratatul de la Berna, sub îngrijirea lui Heinrich von Stephen, înalt funcționar poștal al Confederației Germaniei de Nord. Actul de naștere al Uniunii a fost semnat de reprezentanții a 22 de țări printre care și România, la 9 octombrie 1874 dată care, de atunci, a devenit Ziua Mondială a Poștei.
Din partea României, semnătura de înființare a fost a Directorului General al Poștelor și Telegrafului, domnul George Lahovari.
Tratatul de la Berna a permis armonizarea unor rețele de servicii poștale disparate pe o suprafață foarte mare.
În 1878 Uniunea Generală Poștală și-a schimbat numele în Uniunea Poștală Universală, iar din 1948 a devenit agenție specializată a ONU.
Având 190 de țări membre și aflâdu-se în permanentă extindere, Uniunea Poștală Universală este principalul forum de cooperare între administrațiile poștale naționale.

Misiunea UPU este de a găsi mijloacele potrivite în vederea dezvoltării calității și a accesibilității serviciilor poștale, pentru a facilita comunicarea între oamenii din lumea întreagă.

Congresul Uniunii Poștale Universale este autoritatea supremă a UPU și reunește reprezentanții tuturor țărilor membre. Acesta are loc o dată la cinci ani, iar în 2004 onoarea de a fi gazda celui de al 23-lea Congres îi revine României. Țara noastră este prima țară est-europeană care va găzdui acest eveniment major.

Pentru a marca deosebita implicare a UPU în buna desfășurare a activitățiilor poștale, Romfilatelia, societate specializată în emiterea și comercializarea mărcilor poștale în România, lansează o emisiune de mărci poștale întitulată “Congrese ale UPU în filatelie”. Fiecare din cele șase timbre ale seriei reproduc câte un timbru emis de Administrațiile Poștale care au găzduit în anii precedenți acest prestigios eveniment.

Data Aparitie:2004-09-10

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 − 2 =

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search