Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Concert festiv aniversar la Opera Națională București

București, 11 mai 2024

Cu ocazia aniversării a 25 de ani de la vizita pontificală în România a Sfântului Papa Ioan Paul al II-lea, Arhiepiscopia Romano-Catolică, în prezența ÎPS Monseniorului Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de București, a Președintelui Emil Constantinescu, a Monseniorului Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit emerit, a secretarului de stat pentru Culte, Ciprian Olinici, a distinșilor reprezentanți ai clerului și personalități ale vieții culturale, au asistat la Concertul de gală oferit de orchestra, corul și soliști ai Operei Naționale București, dirijor Daniela Jinga.

Pentru această sărbătoare, Romfilatelia a prezentat panoul special aniversar împreună cu produsul filatelic care prezintă în grafica sa elementele definitorii ale momentului în care se împlinesc 25 de ani de la această vizită istorică, menită să întărească unitatea credinței creștine.

Sfântul Papa Ioan Paul al II-lea a fost apreciat ca unul dintre cei mai iubiți păstori ai Bisericii Catolice, cunoscut și sub o prezentare elogioasă ca ,,un papă al tuturor oamenilor”.

Să păstrăm în minte ultimele cuvinte ale scurtului discurs de la sosirea pe aeroportul Otopeni, cu referire la România: „Vei fi națiune prosperă, pământ roditor de bine, popor solidar și făcător de pace. Dumnezeu să te ocrotească și să te binecuvânteze mereu!”.

Romfilatelia adresează mulțumiri speciale IPS Monsenior Aurel Perca pentru invitația la acest eveniment solemn și pentru frumoasa colaborare, alături de Secretariatul de Stat pentru Culte, la realizarea produsului filatelic aniversar.

#PapaIoanPaulalIIlea #VizitaPapeiIoanPaulalIIlea #România #BisericaOrtodoxăRomână #NunțiaturaApostolicăînRomânia #BisericaCatolică #Creștinism #SecretariatuldeStatpentruCulte #OperaNaționalăBucurești #credință #Romfilatelia #timbre #colecții #olumeîntruntimbru

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search