Abonează-te PLIANT ABONAMENT BINE AȚI VENIT ÎN ROMÂNIA! WELCOME TO ROMANIA! Comandă Detalii emisiune ROMÂNIA, UN TEZAUR EUROPEAN ROMANIA, A EUROPEAN TREASURE Detalii emisiune Comandă Regalitatea in Romania Uniformele reg I Uniformele reg II Uniformele reg III Motoare Vanatoarea Pasiunile Regilor Palat Elisabeta Ia ATENEUL ROMÂN – 125 DE ANI DE LA INAUGURARE ROMANIAN ATHENAEUM – 125 YEARS SINCE THE INAUGURATION Comandă Detalii emisiune Comandă ROMÂNI GENIALI BRILLIANT ROMANIANS Detalii emisiune Comandă IAŞI, ORAŞ AL MARII UNIRI IASI, CITY OF THE GREAT UNION Detalii emisiune Comandă ROMÂNI CELEBRI FAMOUS ROMANIANS Detalii emisiune Comandă TIMIȘOARA – 800 DE ANI DE ATESTARE DOCUMENTARÃ TIMISOARA – 800 YEARS OF DOCUMENTARY TESTIMONY Detalii emisiune Comandă Constantin Brâncuși Romfilatelia 18 ani PĂSĂRI DIN DELTA DUNĂRII BIRDS FROM THE DANUBE DELTA Detalii emisiune Comandă Iolanda Balas Nadia Comaneci Bellu si Bitang Gabriela Szabo Gheorghe Hagi Elisabeta Lipa Ivan Patzachin Ion Tiriac Ilie Nastase

Colecții românești TELEFOANE

În omagierea inventatorului telefonului, Romfilatelia continuă seria emisiunilor de mărci poștale Colecții românești, cu tematica Telefoane.

Indispensabil astăzi, telefonul a avut nevoie de un inventator, inginer și om de știință care să continue pasiunile bunicului și tatălui său pentru fonetică, tehnica vorbirii și glasul uman. Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la moartea lui Alexander Graham Bell, cel care a primit primul patent pentru inventarea telefonului, în anul 1876.

Emisiunea, ce va fi introdusă în circulație marți, 16 august a.c., este alcătuită din șase timbre, o coliță dantelată, un set de plicuri prima zi și o mapă filatelică pentru colecționari. În cadrul timbrelor emisiunii vor fi ilustrate următoarele telefoane: telefonul Butterstamp, telefonul de masă sau birou Tunnan (Butoi), telefonul de masă Râșniță de cafea, telefonul de masă cu model Art Nouveau, telefonul de masă Grammont, telefonul de perete model AB 650, iar pe colița dantelată este ilustrat telefonul de perete Crossley Patent.

 Telefonul Butterstamp, redat pe timbrul cu valoarea nominală de 1,40 Lei, este unul extrem de rar și se numără printre primele modele de telefoane produse. Acest model de telefon a fost creat în anul 1878, în orașul Stockholm din Suedia.

Telefonul de masă sau birou cunoscut sub denumirea de Tunnan (Butoi), ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 2,20 Lei, a fost produs în anul 1898, de către A.B.Telefonfrabriken, în Stockholm, Suedia.

Telefonul de masă Râșniță de cafea este reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 4,50 Lei. A fost produs în 1895, în Suedia de L.M. Ericsson, iar porecla provine de la un celebru model de râșniță de la Peugeot, popular în acea perioadă.

Telefonul de masă cu model Art Nouveau, reprodus pe timbrul cu valoarea nominală de 6,50 Lei, a fost produs în 1914 în Germania. Telefonul are baza și capacul din lemn de nuc, carcasa din metal, bobina inductoare din trei părți și este acționată de o manetă rotativă.

Telefonul de masă Grammont, cu sistem„EURIEULT” tip 10, este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 10 Lei. Acest telefon cu carcasa din lemn de mahon și baza din ebonită.

Telefonul de perete model AB 650, redat pe timbrul cu valoarea nominală de 10,50 Lei, a fost produs în secolul al XIX-lea, în anul 1893 de către L. M. Ericsson, în Suedia și patentat la data de 29 octombrie 1895.

Pe coliță, având timbrul cu valoarea nominală de 32 Lei, este reprezentat telefonul de perete Crossley Patent, produs în anul 1880, model nr. 1115. Acesta are un microfon cu diafragmă de lemn și 4 creioane de carbon.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Relații Publice:

Tel: 021 / 336 93 92

pr@romfilatelia.ro

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search