Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Ciuperci – Carnet cu 6 timbre poştale

“Agaricus xanthodermus” este o specie toxică şi poate provoca tulburări gastrice grave. Este inconfundabilă din cauza mirosului neplăcut pe care îl emană. Creşte în grupuri mici şi mari, în iarba păşunilor, pajiştilor, grădinilor, din zonele de deal şi munte.

“Amanita pantherina” este o specie foarte toxică. Este întâlnită foarte frecvent în pădurile de foioase, în zonele de câmpie şi munte.

“Clathrus ruber” este o specie foarte rară, necomestibilă, care creşte în locurile cele mai umede din pădurile de foioase. Este inconfundabilă din cauza culorii stridente şi a formei neobişnuite.

“Laetiporus sulphureus” este o specie comestibilă când este tânără. Aria de răspândire este de la câmpie la munte, crescând pe trunchiurile de foioase.

“Leccinum aurantiacum” este o specie comestibilă de bună calitate. Creşte în pădurile de foioase din zonele de câmpie, întinzându+se până la munte.

“Russula xerampelina” este o specie comestibilă. Creşte în grupuri mici prin pădurile de foioase şi de conifere de la deal şi munte. Are un miros tipic de scrumbie şu gust dulce.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search