Abonează-te PLIANT ABONAMENT BINE AȚI VENIT ÎN ROMÂNIA! WELCOME TO ROMANIA! Comandă Detalii emisiune ROMÂNIA, UN TEZAUR EUROPEAN ROMANIA, A EUROPEAN TREASURE Detalii emisiune Comandă Regalitatea in Romania Uniformele reg I Uniformele reg II Uniformele reg III Motoare Vanatoarea Pasiunile Regilor Palat Elisabeta Ia ATENEUL ROMÂN – 125 DE ANI DE LA INAUGURARE ROMANIAN ATHENAEUM – 125 YEARS SINCE THE INAUGURATION Comandă Detalii emisiune Comandă ROMÂNI GENIALI BRILLIANT ROMANIANS Detalii emisiune Comandă IAŞI, ORAŞ AL MARII UNIRI IASI, CITY OF THE GREAT UNION Detalii emisiune Comandă ROMÂNI CELEBRI FAMOUS ROMANIANS Detalii emisiune Comandă TIMIȘOARA – 800 DE ANI DE ATESTARE DOCUMENTARÃ TIMISOARA – 800 YEARS OF DOCUMENTARY TESTIMONY Detalii emisiune Comandă Constantin Brâncuși Romfilatelia 18 ani PĂSĂRI DIN DELTA DUNĂRII BIRDS FROM THE DANUBE DELTA Detalii emisiune Comandă Iolanda Balas Nadia Comaneci Bellu si Bitang Gabriela Szabo Gheorghe Hagi Elisabeta Lipa Ivan Patzachin Ion Tiriac Ilie Nastase

Ciuperci – Carnet cu 6 timbre poştale

“Agaricus xanthodermus” este o specie toxică şi poate provoca tulburări gastrice grave. Este inconfundabilă din cauza mirosului neplăcut pe care îl emană. Creşte în grupuri mici şi mari, în iarba păşunilor, pajiştilor, grădinilor, din zonele de deal şi munte.

“Amanita pantherina” este o specie foarte toxică. Este întâlnită foarte frecvent în pădurile de foioase, în zonele de câmpie şi munte.

“Clathrus ruber” este o specie foarte rară, necomestibilă, care creşte în locurile cele mai umede din pădurile de foioase. Este inconfundabilă din cauza culorii stridente şi a formei neobişnuite.

“Laetiporus sulphureus” este o specie comestibilă când este tânără. Aria de răspândire este de la câmpie la munte, crescând pe trunchiurile de foioase.

“Leccinum aurantiacum” este o specie comestibilă de bună calitate. Creşte în pădurile de foioase din zonele de câmpie, întinzându+se până la munte.

“Russula xerampelina” este o specie comestibilă. Creşte în grupuri mici prin pădurile de foioase şi de conifere de la deal şi munte. Are un miros tipic de scrumbie şu gust dulce.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eight + 10 =

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search