Abonează-te PLIANT ABONAMENT BINE AȚI VENIT ÎN ROMÂNIA! WELCOME TO ROMANIA! Comandă Detalii emisiune ROMÂNIA, UN TEZAUR EUROPEAN ROMANIA, A EUROPEAN TREASURE Detalii emisiune Comandă Regalitatea in Romania Uniformele reg I Uniformele reg II Uniformele reg III Motoare Vanatoarea Pasiunile Regilor Palat Elisabeta Ia ATENEUL ROMÂN – 125 DE ANI DE LA INAUGURARE ROMANIAN ATHENAEUM – 125 YEARS SINCE THE INAUGURATION Comandă Detalii emisiune Comandă ROMÂNI GENIALI BRILLIANT ROMANIANS Detalii emisiune Comandă IAŞI, ORAŞ AL MARII UNIRI IASI, CITY OF THE GREAT UNION Detalii emisiune Comandă ROMÂNI CELEBRI FAMOUS ROMANIANS Detalii emisiune Comandă TIMIȘOARA – 800 DE ANI DE ATESTARE DOCUMENTARÃ TIMISOARA – 800 YEARS OF DOCUMENTARY TESTIMONY Detalii emisiune Comandă Constantin Brâncuși Romfilatelia 18 ani PĂSĂRI DIN DELTA DUNĂRII BIRDS FROM THE DANUBE DELTA Detalii emisiune Comandă Iolanda Balas Nadia Comaneci Bellu si Bitang Gabriela Szabo Gheorghe Hagi Elisabeta Lipa Ivan Patzachin Ion Tiriac Ilie Nastase

Cinegetică – a 51-a Adunare Generala a C.I.C

1637_1CONSILIUL INTERNAȚIONAL AL VÂNĂTORII ȘI CONSERVĂRII VÂNATULUI(CIC) este o organizație nonguvernamentală a cărei misiune este de a conserva resursele naturale printr-o folosință rațională, după reguli bine stabilite. Organizația a fost fondată în 1930, la Paris, de către vânătorul francez Maxim DUCROCQ alături de reprezentanții altor 28 de țări. România este una dintre cele patru țări inițiatoare ale acestui organism internațional și este reprezentată de ASOCIAȚIA GENERALĂ A VÂNĂTORILOR ȘI PESCARILOR SPORTIVI DIN ROMÂNIA(AGVPS).

Istoria Mișcării Cinegetice din România a început în iunie 1919, când aproximativ 30.000 de vânători au pus bazele UNIUNII GENERALE A VÂNĂTORILOR DIN ROMÂNIA. Obiectivele ASOCIAȚIEI GENERALE A VÂNĂTORILOR ȘI PESCARILOR SPORTIVI DIN ROMÂNIA(AGVPS) sunt bine stabilite de Constituție, prin legi specifice de protejare și administrare a fondului cinegetic. Principala sarcină a asociației este de a asigura practicarea corectă a vânătorii și a pescuitului în concordanță cu legile naționale. De asemenea, aceasta contribuie la ridicarea nivelului de cultură cinegetică a vânătorilor.

A 51–a ADUNARE GENERALĂ A CONSILIULUI INTERNAȚIONAL AL VÂNĂTORII ȘI CONSERVĂRII VÂNATULUI va avea loc la București, în România, între 27 aprilie și 2 mai 2004. Acest eveniment internațional va reuni reprezentanții a peste 80 de țări din toată lumea. Cu acest prilej, ROMFILATELIA, societate specializată în emiterea și comercializarea mărcilor poștale, va pune în circulație o emisiune alcătuită din cinci timbre și o coliță dantelată.

Timbrele seriei formează o suită de imagini ce redau o scenă de vânătoare și patru specii de vânat autohton (Phasianus colchicus – fazan, Cervus elaphus – cerb, Rupicapra rupicapra – capră neagră și Ursus arctos – ursul). Fiecare marcă poștală reproduce sigla ASOCIAȚIEI GENERALE A VÂNĂTORILOR ȘI PESCARILOR SPORTIVI DIN ROMÂNIA(AGVPS).

În prim-planul coliței dantelate este ilustrat Cervus elaphus – cerbul comun în mediul său natural. Manșeta de încadrament a coliței prezintă două valoroase trofee de vânătoare și, de asemenea, siglele FEDERAȚIEI FILATELICE ROMÂNE(FFR), ACADEMIEI EUROPENE DE FILATELIE (AEF) și logo-ul special creat pentru A 51-a ADUNARE GENERALĂ A CONSILIULUI INTERNAȚIONAL AL VÂNĂTORII ȘI CONSERVĂRII VÂNATULUI.

Data Aparitie:2004-04-24

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − seven =

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search