Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Ceremonie de prezentare a emisiunii de mărci poștale aniversare “10 ani România în Uniunea Europeană” și vernisarea expoziției “Descoperiți România” la Palatul Victoria

Joi, 16 martie 2017, a avut loc la Palatul Victoria, în sala Transilvania, în cadrul unui eveniment festiv, prezentarea emisiunii de mărci poștale dedicate aniversării unui deceniu de la intrarea României în marea familie europeană, 10 ani România în Uniunea Europeanăprecum și vernisarea expoziției filateliceDescoperiți România”.

La această ceremonie au participat domnul Sorin Grindeanu, primul-ministru al României, doamna Corina Crețu, comisar european, doamna Sevil Shhaideh,viceprim-ministru și ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, domnul Teodor Meleșcanu, ministrul afacerilor externe, domnul ministru al transporturilor Alexandru Răzvan Cuc, domnul Florian-Dorel Bodog, ministrul sănătăţii, doamna Rovana Plumb, ministrul delegat pentru fonduri europene. Acestora li s-au adăugat invitaţi din cadrul Comisiei Europene.

Cu această ocazie, directorul general Romfilatelia, doamna Cristina Popescu, a subliniat importanţa acestui moment festiv: „Marca poștală este un adevărat ambasador al valorilor naționale. Prin acest proiect am încercat să afirmăm încă o dată – așa cum am mai făcut-o și în momentele-cheie ale procesului de aderare – importanța apartenței țării noastre la marea familie a Europei .”

Doamna Cristina Popescu i-a invitat pe domnul prim-ministru Sorin Grindeanu și pe doamna comisar european Corina Crețu să dezvelească panoul filatelic dedicat proiectului 10 ani România în Uniunea Europeană” şi să ştampileze, simbolic, elementele acestei emisiuni care exprimă alegoric îmbinarea dintre simbolurile identitare ale României și Uniunii Europene.

Pe panoul filatelic au fost expuse și alte timbre emise cu aceeași tematică.  Primul din această serie, de acum 17 ani, “Uniunea Europeană – România 2000”, urmat apoi de  “10 ani de la semnarea Acordului European de Asociere la Uniunea Europeană” din anul 2003, “Semnarea Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană” din anul 2005 și “România în Uniunea Europeană”, din anul 2007.

Prezentarea filatelică a fost completată de vernisarea expoziției de panouri tematice de mărci poștale “Descoperiți România”: Moldova, Dobrogea, Oltenia, Transilvania, Maramureș și Muntenia,  demers prin care ne propunem să readucem în atenție, prin specificul activității noastre, cele mai importante locuri din regiunile istorice ale României și promovarea acestora prin intermediul timbrului național.

Doamna comisar european Corina Crețu a declarat că lansarea acestei emisiuni de timbre  reprezintă un moment special.

Pentru mine este un moment emoționant, mai ales că este, din câte știu eu, prima acțiune de aniversare a zece ani de aderare la UE. Este un an important. (…) Cred că este important să ne gândim ce am câștigat în acești ani, la șansa pe care o are România ca țară europeană.”

Domnul prim-ministru Sorin Grindeanu a adăugat: “Mă bucur că am putut lansa astăzi această emisiune filatelică. E primul moment festiv care marchează cei 10 ani de la aderare. Aș dori să subliniez faptul că atunci când am avut proiecte de țară, așa cum a fost proiectul aderării țării noastre la UE, am avut succes. Este un model pe care trebuie să-l urmăm și în viitor. Atunci când toate energiile pozitive din țara noastră converg avem success.”

Atât expoziția filatelică, cât și ceremonia de prezentare a emisiunii aniversare “10 ani România în Uniunea Europeană completează în mod firesc acțiunile și misiunea Romfilatelia de mesager al celor mai importante evenimente din țara noastră.

WordPress Image Gallery Plugin
Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search