Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Cercetașii României

bloccercetasiiAvând la origine o idee britanică ( fondator în 1907, Sir Robert Baden Powell), cercetășia a luat amploare la începutul secolului XX, cuprinzând nu numai Europa dar și celelalte continente. Dacă în 1913 apărea primul grup de cercetași români, la numai un an, în 1914, datorită activității lor creative ce atrăgeau foarte mulți tineri, ia ființă Asociația Cercetașii României.
În 1922 Asociația devine membru fondator al Organizației Mondiale a Mișcării Cercetășești. În 1938, anul desființării sale, organizația se afla peste tot unde era nevoie de ajutorul ei.
Renăscută în 1990, Organizația Națională „Cercetașii României“ se face repede cunoscută în țară cât și în străinătate. Misiunea cercetășiei în societatea românească este de a contribui la educarea tinerilor printr-un sistem bazat pe o Promisiune și o Lege, de a ajuta la construirea unei lumi mai bune, unde oamenii sunt împliniți ca indivizi și joacă un rol constructiv în societate.
Aceasta se realizează prin:
– implicarea tinerilor într-un proces educativ non-formal, pe toată durata anilor în care se formează ca indivizi;
– utilizarea unei metode specifice, care face din fiecare individ principalul agent al propriei dezvoltări ca persoană încrezătoare, motivată, responsabilă și deschisă;
– sprijinirea tinerilor în stabilirea unui sistem de valori bazat pe principii spirituale, sociale și individuale, așa cum sunt ele exprimate prin Promisiune și Lege.
În 1993, Organizația Națională “Cercetașii României” este reprimită în Organizația Mondială de Cercetași (SCOUT) iar în prezent, în România, peste 15.000 de membri își desfășoară activitatea în 110 filiale.
Emisiunea filatelică este compusă din patru timbre care ilustrează diferite momente din activitatea cercetașilor, după cum urmează: o acțiune de orientare turistică, cățărarea pe stânci, activitatea de marcare a traseelor în munți, și supravegherea focului în parcurile naturale naționale.
Data Aparitie:2005-06-15

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search