Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Casa Artistului

Romfilatelia introduce în circulație joi, 9 februarie, a.c., emisiunea de mărci poștale Colecții. Casa artistului,  alcătuită din 4 timbre și un plic prima zi.

Emisiunea este dedicată artistului Alexandru Țipoia, considerat al patrulea pilon spiritual al artei românești care susține „arhitectura imaginii” secolului XX, alături de Alexandru Ciucurencu,     Corneliu Baba și Ion Țuculescu.

Artist complex, „un spirit plural în vaste domenii”, după cum declara Acad. Răzvan Theodorescu, Alexandru Țipoia a creat o operă cu un aristocratic rafinament al exprimării, o simfonie în culori ce alcătuiește un univers de o frumusețe aparte.

Pe timbrele emisiunii sunt redate următoarele opere: pe timbrul cu valoarea nominală de 2,20 lei este ilustrată lucrarea intitulată TORS II. De asemenea, sunt redate lucrările Brâncuși (pe timbrul cu valoarea nominală de 2,30 lei), Natură moartă cu figură antică (pe timbrul cu valoarea nominală de  9 lei) și Străduță veche în București (pe timbrul cu valoarea nominală de 19,50 lei).

În cadrul plicului prima zi a emisiunii, pe ștampilă este figurat Portretul lui Alexandru Țipoia, tuș pe hârtie, 1970, de George Tzipoia, fiul său. De asemenea, în compoziția grafică a plicului prima zi sunt redate: Autoportret, tuș pe hârtie, 1943, Instrument muzical piramidal, 1965, lemn de nuc, Concert în sepia, tuș sepia pe hârtie, 1978.

Romfilatelia îi mulțumește domnului George Tzipoia pentru sprijinul documentar și fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Emisiunea va fi disponibilă de joi, 9 februarie a.c., în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online:  https://romfilatelia.ro/store/.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Relații Publice:

Tel: 021 / 336 93 92

pr@romfilatelia.ro

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search