Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Campionii faunei ilustraţi pe primele timbre româneşti ale anului 2015

c1mDe-a lungul timpului, Romfilatelia a realizat numeroase timbre dedicate animalelor, atât sălbatice, cât şi domestice, aceste proiecte având rol educativ şi de promovare a faunei naţionale şi internaţionale. Timbrul a devenit astfel un mijloc de informare în masă, având drept numitor comun imaginea pe care o reproduce şi impactul pe care aceasta îl are asupra privitorului.

Prima emisiune de mărci poştale a anului 2015 reia astfel una dintre cele mai îndrăgite tematici filatelice, fauna, introducând în circulaţie Campionii faunei, proiect realizat într-o manieră grafică şi artistică de valoare, care se remarcă prin tehnica de execuţie şi bogăţia cromatică a timbrelor şi a întregului concept.

Cele patru timbre ale emisiunii ilustrează animale sălbatice care se disting prin diverse recorduri şi performanţe ce le evidenţiază de restul mamiferelor şi le încadrează cu succes în celebra categorie ştiaţi că:

– Antilopa săritoare (Antidorcas marsupialis) este reprodusă pe timbrul cu valoarea nominală de 3,60 lei. Ştiaţi că acest animal poate face salturi în lungime de până la 15 m şi poate atinge o viteză de până la 90km/h?
– Pe timbrul cu valoarea nominală de 4,30 lei este ilustrată puma sau leul de munte (Puma concolor). La categoria ştiaţi că, remarcăm că puma este campioană la săritura pe verticală de aproximativ 5 m şi poate sări de la o înălţime de 18 m.
– Timbrul cu valoarea nominală de 8,10 lei prezintă imaginea celui mai mare membru din familia delfinilor – orca (Orcinus orca). Ştiaţi că denumirea de balenă ucigaşă se datorează fălcilor puternice şi celor 50 de dinţi lungi şi ascuţiţi pe care aceasta îi are?
– Pe timbrul cu valoarea nominală de 9,10 lei este reprezentat ghepardul (Acinonyx jubatus). Ştiaţi că ghepardul este cel mai rapid animal terestru? Acesta impresionează prin viteza alergării sale, putând atinge până la 112 km/h şi o acceleraţie de la 0 la 100 km/h în doar 3 secunde. De altfel, acest animal nu este doar cea mai rapidă felină de pe glob, ci şi cel mai bun sprinter din regnul animal.

Toate aceste caracteristici şi multe alte curiozităţi se regăsesc în pliantul informativ care oferă mai multe detalii şi însoţeşte cele 4 timbre ale emisiunii filatelice.

Emisiunea este completată de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 timbre şi blocul de 4 timbre.

Începând cu ziua de vineri, 16 ianuarie 2015, emisiunea de mărci poştale Campionii faunei va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Romfilatelia mulţumeşte Institutului Naţional de Biologie al Academiei Române şi m.c. Academician
Dr. Dumitru Murariu pentru sprijinul acordat în realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.

Data de aparitie: 2015-01-16

Technicalcharacteristics_Champions of wildlife

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search