Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

CAMPION DE LEGENDĂ ÎN FILATELIA ROMÂNEASCĂ

Cu o viaţă dedicată sportului, pentru care au fost răsplătiţi cu aplauze, numeroase premii şi diplome, sportivii români şi-au câştigat respectul şi atenţia publicului.

Aproape de valorile naționale, dar păstrând distanța socială, susținătoare continuă a proiectelor și inițiativelor promotoare de valori și cultură sportivă, vineri, 23 octombrie 2020, Romfilatelia a organizat la sediul societății un eveniment de lansare a întregului poștal cu timbru dedicat performanțelor singurul român inclus în Wall of Fame-ul din World Rugby Museum și de a poziționa România pe harta legendelor sportive: Mircea Paraschiv.

În semn de respect şi preţuire pentru valorile sportului românesc, sub egida „Campioni de legendă“, Romfilatelia înscrie în grafica sugestivă  a acestui întreg poștal îndemnul unui mare sportiv şi antrenor: „În rugby nu ești niciodată singur și de multe ori reușita ta se datorează celor din jur : jucători și antrenori“.

Într-o atmosferă încărcată de emotie, lansarea acestui întreg poștal a avut loc în prezența Domnului George Straton, fost Președinte al Federației Române de Rugby si prietenilor din filatelie: Constantin Zamfir, arbitru de rugby,   Mihai Darie, colecționar, alături de colegi din echipa Romfilatelia.

În deschiderea evenimentului, a luat cuvântul doamna Cristina Popescu,   General, menționând că Mircea Paraschiv a fost atras la început de mirajul balonului rotund. Cel oval a apărut în viață să la o selecție organizată la Școala Generală nr. 64, unde învață Mircea Paraschiv, de către regretata antrenoare Mariana Lucescu. „Am dovedit că prin filatelie se pot transmite cu ușurință și rapiditate mesaje pline de simboluri, care ajung la public într-o manieră creativă și mereu originală, timbrul prezentându-se că un excelent mijloc de informare în masă, de educare și promovare. Vă mulțumim pentru participare și pentru faptul că ne-ați onorat cu imaginea dumneavoastră pe acest întreg poștal.”

În alocuțiunea sa, domnul Paraschiv a menționat că „ sunt onorat și mândru că și rugby este prezent în galeria marilor performeri ai sportului din România. Mulțumesc Romfilatelia și întregii echipe care a reușit să producă acest eveniment, un act de recunoaștere, educație și cultură pentru generațiile de sportivi viitoare. Aceste fragile și valoaroase petice de hârtie declanșează amintiri foarte frumoase, dar și idealul pentru viitori performeri sportivi ai României. Nu risipiți trecutul, trecutul te învață să construiești viitorul”.

Domnul Constantin Zamfir ne-a împărtășit câteva informații despre activitatea sportivă a domnului Paraschiv. „Suntem într-o familie de rugbiști. Mircea Paraschiv are 62 de selecții în echipa națională, de căpitan nici nu le mai rețin numele. Se situează în topul 20 cei mai buni rugbiști.”

Domnul Straton ne-a împărtășit câteva amintiri plăcute pe care le-a avut cu Domnul Paraschiv. „Este un moment important pentru sportul nostru drag și pentru omul Paraschiv. L-am cunoscut în mai toate ipostazele vieții sale, este un familist convins și are copii și nepoți minunați, cu care se mândrește. Rugby, prin excelență, este un sport de familie”.

Lansarea a avut ca moment important dezvelirea și semnarea panoului de către Domnul Mircea Paraschiv si de catre invitati.

Un sportiv de excepție și un campion de legendă care a scris istorie în sportul pe care-l reprezintă, de astăzi, Mircea Paraschiv se înscrie cu mândrie în patrimoniul filatelic național.

Romfilatelia îi mulțumește pentru performanța de a deveni singurul român inclus în Wall of Fame-ul din World Rugby Museum și de a poziționa România pe harta legendelor sportive.

Întregul poștal va putea fi achiziţionat din magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, începând cu data de 23 octombrie 2020.

Marca poștală românească dovedește încă o dată, prin implicarea în susținerea proiectelor culturale și sportive, un actor activ în viața societății românești, îndeplinindu-și misiunea sa de promotor al valorilor educative și culturale. 

Evenimentul s-a desfășurat respectând regulile de distanțare socială și restul măsurilor preventive în perioada pandemiei Covid-19.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search