Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

CAMELIA POTEC ȘI DIANA MOCANU, SPORTIVI DE AUR ÎN FILATELIA ROMÂNEASCĂ

Romfilatelia încheie calendarul evenimentelor de lansare ale anului 2020, marcând în filatelia românească, încă o dată, sportivii români care au poziționat România pe harta marilor performanțe.

Cu o viaţă dedicată sportului, pentru care au fost răsplătiţi cu aplauze, numeroase premii şi diplome, sportivii români şi-au câştigat respectul şi atenţia publicului. În semn de respect şi preţuire pentru valorile sportului românesc, sub egida „Sportivi de aur”, miercuri, 11 noiembrie 2020, Romfilatelia a organizat evenimentul de lansare ale întregurilor poștale cu timbru dedicate campioanelor Camelia Potec și Diana Mocanu.

Grafica sugestivă ale acestor întreguri poștale marchează si îndemnurile celor două mari sportive olimpice: „Înotul salvează!” (Camelia Potec) si „Fă astăzi ceva pentru care viitorul tău eu îți voi mulțumi!” (Diana Mocanu).

Reamintim cu plăcere faptul că în anul 2004, la Jocurile Olimpice de la Atena, Camelia Potec a obținut cel mai mare rezultat al carierei sale – titlul olimpic la 200 m liber, iar Diana Mocanu a devenit prima campioană olimpică din istoria înotului românesc, aur la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000.

Într-o atmosferă încărcată de emoție, dar păstrând distanța socială, lansarea întregurilor poștale a avut loc în prezența doamnei Camelia Potec, Vicepreședinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Doina Sava, antrenor de natație, alături de colegi din echipa Romfilatelia.

În deschiderea evenimentului, a luat cuvântul doamna Cristina Popescu,  Director General,  menționând faptul că prin această lansare, Romfilatelia deschide o nouă filă a tezaurului filatelic românesc, apreciind reușitele și efortul Cameliei Potec de a fi remarcată în elită sportului internațional și de a se clasa în topul performerilor. Ocazia de astăzi ne-a oferit prilejul de a încerca, printr-un gest firesc și normal, să ne bucurăm de prezența Cameliei Potec, sportiv de marcă cu peste 200 de titluri naționale și multiple recorduri. De altfel, Camelia Potec s-a remarcat și prin faptul că este una dintre cele mai tinere Președinte a Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

În alocuțiunea sa, doamna Potec, emoționată find, a mulțumit întregii echipe Romfilatelia și cu ocazia acestei lansări și-a amintit de momentul 2004 de la Atena. Alături de Camelia Potec a fost și Doina Sava, antrenor de natație, cu care a câștigat această medalie de aur, și a dorit să menționeze că la activ sunt 22 de ani de performanță, 16 ani în care a muncit pentru a câștiga această medalie de aur. S-a simțit onorată pentru că anul acesta este și unul special pentru Natația din România. Nu este o întâmplare că astăzi s-a discutat despre cele două campioane ale României: Diana Mocanu și Camelia Potec, singurele medaliate cu aur în natația românească. Anul acesta se împlinesc 90 de ani de la înființarea Federației Române de Natație. Încântată că a cunoscut o echipa puternică și frumoasă, aici la Romfilatelia, echipă cu care este convinsă că va continua să facă lucruri frumoase și pe viitor, Camelia Potec a subliniat încă o dată faptul că natația românească are trecut, prezent și viitor.

Lansarea a avut ca moment important dezvelirea și semnarea panourilor de către Camelia Potec și cei prezenți.

Două sportive de aur, care au scris istorie în sportul pe care-l reprezintă, de astăzi, Camelia Potec și Diana Mocanu se înscriu cu mândrie în patrimoniul filatelic național.

Marca poștală românească dovedește încă o dată, prin implicarea în susținerea proiectelor culturale și sportive, un actor activ în viața societății românești, îndeplinindu-și misiunea sa de promotor al valorilor educative și culturale.

Întregurile poștale vor putea fi achiziţionate din magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, începând cu data de 11 noiembrie 2020. 

Evenimentul s-a desfășurat respectând regulile de distanțare socială și restul măsurilor preventive în perioada pandemiei Covid-19.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search