Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

ANUL TIGRULUI

Romfilatelia continuă seria tematicilor filatelice dedicate Zodiacului Chinezesc, prin introducerea în circulație a emisiunii de mărci poștale Anul Tigrului, care va intra în circulație marți, 1 februarie, 2022.

Emisiunea este alcătuită din două timbre machetate într-o minicoală de 8 timbre cu 8 viniete, un plic “prima zi” și pentru pasionații de maximafilie, 2 cărți maxime.

Grafica celor două timbre ale emisiunii, cu valorile nominale de 10 Lei, ilustrează simbolul semnului zodiacal Tigrul, în două ipostaze armonizate cu mediul în care animalul real trăiește (vegetație luxuriantă și apă).

Zodiacul chinezesc a apărut cu peste trei mii de ani în urmă, mai devreme decât astrologia europeană. Conceptul acestui zodiac a devenit un concurent serios pentru sistemul zodiacal din occident în determinarea caracterului oamenilor. Spre deosebire de astrologie, care prezice în funcție de poziția soarelui, a stelelor și planetelor, calendarul chinezesc bazat pe fazele lunare, înscrie în fiecare an al unui ciclu de 12 ani, denumirea unui animal. Se acceptă ideea că fiecare din cele 12 animale ale zodiacului are capacitatea de a înzestra cu anumite calități persoana născută în anul respectiv.

Anul 2022 este asociat „Tigrului de Apă”, regăsit în calendarul zodiacal la fiecare 60 de ani. În tradiția chinezească, acest semn zodiacal este prezentat ca semn al puterii, îndrăznelii și predilecției de a înfăptui lucruri deosebite. După previziunile sale pentru anul 2022, câștigă cel ce acționează și riscă.

Previziunile zodiacului chinezesc prezintă anul 2022 ca un an al schimbărilor masive, al ideilor noi și îndrăznețe, mai ales ale celor controversate.

Sfatul principal pentru anul 2022 este „Nu-ți pierde umorul!”.

Emisiunea filatelica va fi disponibilă începând de marți, 01 februarie 2022, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online: https://romfilatelia.ro/store/.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Relații Publice:

Tel: 021 / 336 93 92

pr@romfilatelia.ro

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search