Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Aniversări personalități 1

1643ROMFILATELIA societate specializată în emiterea și comercializarea mărcilor poștale în România, lansează cea de a doua parte a seriei de mărci poștale ce marchează aniversarea unor importanți oameni de cultură români și străini. Emisiunea conține patru timbre, acestea fiind dedicate următoarelor personalități:

Alexandru MACEDONSKI (1854 – 1920): Cunoscut scriitor român, este considerat ca fiind unul din precursorii simbolismului românesc. Lucrările sale cele mai importante sunt intitulate “Poezii” și “Nopți”. Unele din scrierile sale au fost publicate în limba franceză. Este reprezentat pe timbrul cu valoarea nominală de 2.000 lei.

Victor BABEȘ (1854 – 1926): Medic român, membru al Academiei Române, este ilustrat pe marca poștală de 3.000 lei. Renumitul doctor este unul dintre fondatorii microbiologiei moderne și coautor al primului tratat de bacteriologie din lume. El a introdus vaccinarea antirabică în țara noastră, totodată s-a preocupat îndeaproape de problemele medicinii profilactice cum ar fi alimentarea cu apă sau organizarea științifică a luptei antiepidemice.

Arthur RIMBAUD (1854 – 1891): Poet francez, pe numele său complet Jean-Nicolas-Arthur Rimbaud, este unul dintre cei mai prestigioși reprezentanți ai simbolismului francez. Promovând versul liber și poezia, a câștigat considerația poeților contemporani de avangardă. Lucrările sale cele mai importante Illuminations și Une Saison en Enfer, a avut un impact major asupra literaturii moderne. Imaginea este ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 6.000 lei.

Salvador DALI (1904 – 1989): Extraordinarul pictor de origine spaniolă pe numele său complet Salvador Felipe Jacinto Dali Y Domenech, este cunoscut pentru lucrările sale suprarealiste în care explorează subconștientul. Lucrările sale descriu o lume de vis în care obiectele sunt deformate sau transformate într-o manieră bizară și irațională. Artistul spaniol este prezent pe timbrul cu valoarea nominală de 56.000 lei.

Data Aparitie:2004-05-25

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search