Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

ANIVERSAREA A 90 DE ANI DE VIAȚĂ AI ACTRIȚEI LILIANEI TOMESCU MARCATĂ PRINTR-UN ÎNTREG POȘTAL

Cu o viaţă dedicată scenei de teatru şi platourilor de filmare, pentru care au fost răsplătiţi cu aplauze, numeroase premii şi diplome, actorii români şi-au câştigat respectul şi atenţia publicului.

În semn de respect şi preţuire pentru Maeştrii scenei româneşti, Romfilatelia continuă proiectul dedicat acestora, astfel că, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, a organizat luni, 12 august, în Grădina Instituției partenere, la ora 18:00, evenimentul de lansare a întregului poștal (plic de corespondență cu timbru tipărit),  pentru a marca aniversarea a 90 de ani de viață a marii actrițe Liliana Tomescu, un omagiu adus întregii cariere artistice.

Moderatorul evenimentului a fost Marina Spalas.

Deschiderea evenimentului s-a făcut prin prezentarea publicului larg a unui fragment din piesa “Ana Cristi” de Eugene O’neil, în care a putut fi recunoscută foarte ușor vocea marii actrițe Liliana Tomescu.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul Sanda Manu, regizor de teatru şi excepţional profesor,  Doina Papp, criticul și istoricul de teatru, Anda Caropol, actriță, și Ada Dálbon, actriță, care au adus aprecieri marii actrițe și care ne-au împărtășit o parte din multele experiențe avute pe scenă și în viață privată cu Liliana Tomescu.

Lansarea a avut ca și moment important prezentarea întregului poștal aniversar dedicat marii actrițe Liliana Tomescu.

Reprezentanții Romfilatelia au subliniat faptul că “Liliana Tomescu este o persoană specială, dragă tuturor, care iubește timbrul românesc și care vorbește cu mândrie despre el că fiind un adevărat purtător al valorilor naționale”.

Între 1950 și 1980, doamna Liliana Tomescu a fost actriță a Teatrului Nottara din București. Timp de peste 30 de ani, această a reușit record peste record, pe alocuri imposibil de egalat.  „Pygmalion” a avut circa 500  de reprezentații, „Ciocârlia”, 400, „Luna dezmoșteniților”, puțîn peste 600 , iar „Adio, Charlie!” s-a jucat de 870 de ori. În anul 1964 i s-a acordat titlul „Artistă Emerită”, un alt record, deoarece avea numai 35 de ani atunci și era cea mai tânără actriță care l-a primit vreodată la acea vârsta.

În încheierea evenimentului, prietenii și cei apropiați Lilianei Tomescu au fost invitați să semneze pe panoul aniversar.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search