Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

ALEXANDRU IOAN CUZA, 150 DE ANI DE LA MOARTE

Cu prilejul împlinirii unui secol și jumătate de la trecerea la cele veșnice a Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Romfilatelia introduce în circulație luni, 15 mai a.c., emisiunea de mărci poștale intitulată Alexandru Ioan Cuza. 150 de ani de la moarte, alcătuită din un timbru și un plic „prima zi”.

Timbrul cu valoarea de 2,20 lei al emisiunii reproduce în imaginea mărcii poștale un portret mai puțin utilizat al Domnitorului, într-un ansamblu grafic în care este asociată și imaginea stemei Unirii Principatelor Române.

Plicul „prima zi” are ca element compozițional principal o fotografie a Domnitorului realizată de cunoscutul fotograf și pictor Carol Popp de Szathmáry, inserată într-un fundal în care transpare imaginea stemei Unirii.

Ștampila „prima zi” reproduce un portret stilizat încadrat între cifrele care indică anul nașterii și respectiv al morții primului Domnitor al Principatelor Unite.

 Romfilatelia mulțumește reprezentanților Primăriei Municipiului Iași, ai Muzeului Municipiului București și ai Muzeului Național Militar „Regele Ferdinand I” pentru sprijinul documentar și fotografic acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

 Emisiunea va fi disponibilă de Luni, 15 mai, în rețeaua magazinelor Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online:  https://romfilatelia.ro/store/.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm contactați Biroul Relații Publice:

Tel: 021 / 336 93 92

pr@romfilatelia.ro

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search