Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

5 ani de la crearea Parteneriatului Strategic între România și Republica Moldova pentru integrarea europeană a Republicii Moldova – marcați printr-un produs filatelic special

Miercuri, 17 iunie 2015, sediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova a găzduit un eveniment de importanță istorică – marcarea a 5 ani de la crearea Parteneriatului Strategic între România și Republica Moldova pentru integrarea europeană a Republicii Moldova.

Evenimentul a avut loc în contextul vizitei dlui. Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe, la Chișinău și a întrevederii cu omologul său din Republica Moldova, dna. Natalia Gherman, Viceprim-ministru și Ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Romfilatelia a contribuit, prin specificul activității, la această manifestare menită să celebreze o frumoasă aniversare a parteneriatului bilateral dintre România și Republica Moldova printr-un produs special – plicul de corespondență cu timbru imprimat, realizat și conceput în contextul acestei acțiuni.

„Î poștal se remarcă printr-un concept grafic original, reproducând în imagini două cetăți cu valoare istorică: Cetatea de Scaun a Sucevei și Cetatea Soroca. Ilustrarea sugestivă a hărților celor două țări vecine subliniază legătura indisolubilă dintre acestea și sprijinul acordat de România în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova”, a declarat dna. Cristina Popescu, Director General Romfilatelia.

„Proiectul filatelic vine în continuarea colaborării inițiate în 2011, când emisiunea filatelică cu tematică comună a marcat împlinirea a două decenii de relații diplomatice dintre România și Republica Moldova, prin reproducerea pe timbre a două monumente reprezentative aparținând celor două capitale: Arcul de Triumf din București și Porțile Sfinte din Chișinău”, a adăugat directorul general.

Expunerea întregului poștal s-a realizat în prezența celor doi miniștri de externe, prin prezentarea panoului filatelic aniversar și semnarea acestuia, ca simbol omagial și de încununare a evenimentului.

Timbrul și-a reconfirmat astfel rolul de înalt mesager al celor mai importante evenimente naționale și internaționale, fiind un mijloc de comunicare universal recunoscut și acceptat, precum și un veritabil susținător al diplomației publice.

WordPress Image Gallery Plugin

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search