Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

2021, anul proiectelor filatelice comune România -Republica Moldova

Romfilatelia a primit la sediul său, joi, 11 martie 2021, vizita Dl. Emil Jacotă, Însărcinat cu afaceri a.i. al Republicii Moldova în România.

În contextul discutării unor proiecte filatelice bilaterale, cele două subiecte abordate în cadrul întâlnirii au vizat aniversarea a “30 ani de relații diplomatice dintre România și Republica Moldova” și emisiunea comună, având ca temă “Viticultura“, una dintre cele mai străvechi ocupații în spațiul carpato-danubiano pontic.

Dl. Jacotă a apreciat produse filatelice variate realizate de Romfilatelia, toate acestea materializându-se, în timp, în importante instrumente de promovare a tezaurului național, în dezvoltarea relațiilor de dialog și schimbul de idei, propunând derularea de proiecte culturale bilaterale în perioada următoare.

În cadrul întâlnirii, a fost amintită cu plăcere emisiunea comună de mărci poştale “România – Republica Moldova“, pe care Romfilatelia o introdus-o în circulaţie, în  anul 2011, cu ocazia împlinirii celor “20 de ani de relaţii diplomatice“.

De asemenea, a fost prezentat și întregul poștal “România-Republica Moldova” prin intermediul căruia, în anul 2015, Romfilatelia a marcat “5 ani de la crearea parteneriatului strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova” și cel mai recent proiect filatelic, întregul poștal aniversar, realizat în parteneriat cu Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” : împlinirea a 100 de ani de la fondarea Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” din Chişinău sub egida „Teatru Național Mihai Eminescu- promotor al limbii și culturii române”.

Fotografia realizată pe parcursul întâlnirii completează acest moment desfășurat sub semnul diplomației, culturii și schimbului de idei.

Vizita a avut loc respectând regulile de distanțare socială și restul măsurilor preventive în perioada pandemiei de Covid-19.

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search