Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

135 de ani de relații diplomatice româno-americane sărbătorite pe timbrul național

135 de ani de relatii diplomatice Romania - Statele Unite ale Americii_135 years of diplomatic relations Romania - United States of AmericaConsecventă misiunii sale de a promova evenimente de anvergură, Romfilatelia realizează o emisiune de timbre dedicată împlinirii a 135 de ani de la inițierea relațiilor diplomatice
româno-americane
, marcând astfel o importantă aniversare bilaterală. Proiectul filatelic vine să reconfirme cea mai cuprinzătoare cooperare a țării noastre din prezent, purtând titlul sugestiv
135 de ani de relații diplomatice România – Statele Unite ale Americii. Elementele emisiunii filatelice vor putea fi găsite spre achiziționare începând de miercuri, 18 noiembrie a.c., în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Marca poștală a emisiunii, având valoarea nominală de 3,60 lei, prezintă două personalități remarcabile ale României și Statelor Unite ale Americii, sub conducerea cărora s-au pus bazele relației bilaterale româno-americane într-o perioadă în care ambele state se aflau într-un amplu proces de modernizare a valorilor. Este vorba despre Principele Carol I de Hohenzollern – Sigmaringen, ilustrat având ca fundal steagul românesc, și despre Rutheford B. Hayes (al 19-lea președinte al Statelor Unite ale Americii), în spatele căruia se regăsește imaginea steagului american.

Alături de timbrul tematic, emisiunea include și un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre și minicoala de 7 timbre + 2 viniete.

Vinietele minicolii de 7 timbre ilustrează imaginile de avers și revers a două monede de colecție emise de țara noastră și de S.U.A. Prima monedă este din anul 1880, are valoarea de 5 lei și ilustrează pe avers efigia Domnitorului Carol, iar pe revers stema României. Cea de-a doua monedă este emisă de S.U.A., având valoarea de 1 USD și ilustrând imaginea celui de-al 19-lea Președinte Rutherford B. Hayes alături de anii săi de mandat, iar pe revers imaginea Statuii Libertății.

Romfilatelia adresează mulțumiri Ministerului Afacerilor Externe pentru sprijinul documentar acordat în realizarea emisiunii de mărci poștale 135 de ani de relații diplomatice România – Statele Unite ale Americii.

* * *

Povestea timbrelor, emise de Romfilatelia începând cu anul 2004, reprezintă o minunată călătorie printre frumusețile și bogățiile României, ilustrând locuri pitorești, instituții de renume, personalități remarcabile ale poporului român, tradiții păstrate din generație în generație, valori și simboluri naționale ce poartă numele României peste granițele țării. De mai bine de un deceniu, Romfilatelia și marca poștală sunt biletul tău către educație, cultură și cunoaștere.

 

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm contactaţi Biroul Relaţii Publice:

Tel: 021 / 337 24 42

anamaria.anton@romfilatelia.ro

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search