Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

105 ani de relații diplomatice dintre România și Confederația Elvețiană sărbătoriți la sediul Uniunii Poștale Universale din Berna

poza 13Joi, 16 iunie a.c., a avut loc, la sediul Uniunii Poștale Universale din Berna, expoziția filatelică dedicată aniversării a 105 ani de relații diplomatice dintre România și Confederația Elvețiană, eveniment organizat de către Ambasada României la Berna și Uniunea Poștală Universală, prilej de reamintire a faptului că România, alături de Confederația Elvețiană, sunt membri fondatori ai UPU, prin semnarea Tratatului de înființare în 1874.

Manifestarea, organizată de Ambasada României în Confederația Elvețiană reprezentată prin doamna Ambasador Anca Opriș, s-a bucurat de prezența domnului Pascal Clivaz, Director General adjunct al Uniunii Poștale Universale, gazdă a acestui eveniment și a constat într-o expoziție de documente diplomatice și filatelice, o expoziție de sculpturi realizate de doamna Andreia Bove și un prilej de a sărbători și de a promova bluza tradițională românească, IA.

La momentul aniversar, Romfilatelia, prin doamna Cristina Popescu,  Director General, a fost invitată să prezinte întregul poștal ștampilat ocazional în folio aur, grafica panoului având elemente de cultură și tradiții specifice ambelor țări, fiind semnat de către cei doi oficiali prezenți la eveniment.

În discursul său, Directorul General Romfilatelia a reiterat rolul mărcii poștale, de punte între națiuni, reliefând parcursul celor 12 ani de la înființarea Romfilatelia, perioadă în care compania și marca poștală românească au devenit puternici susținători ai valorilor naționale și internaționale, timbrul fiind un adevărat ambasador al evenimentelor marcante menit să poziționeze România pe harta lumii.

În organizarea momentului filatelic, Romfilatelia a beneficiat de sprijnul colegilor de la Uniunea Poștală Universală, a domnului Louis Virgile, Programmes’ Manager Philately and International Reply Coupons și a colegei sale, doamna Lisa Salcedo, Philately Assistant.

Domnul Jean Pascal Clivaz, Directorul General-adjunct UPU a făcut mențiuni despre prezența activă a Romfilatelia în Asociația Mondială pentru Dezvoltarea Filateliei (WADP), organism din cadrul Uniunii Poștale Universale, subliniind contribuția importantă a României și exprimându-și speranța într-o prezență activă a țării noastre și la Congresul de la Istanbul din acest an.

La eveniment au participat reprezentanți ai diasporei în Confederația Elvețiană, președintele Grupului parlamentar de prietenie România-Elveția și parlamentari – membri ai grupului, directori și diplomați din cadrul Departamentului Federal al Afacerilor Externe, ambasadori și diplomați străini acreditați la Berna, reprezentanți ai mass media elvețiene.

Prezentarea întregului poștal aniversar de către Romfilatelia a înscris o nouă filă de istorie în relațiile bilaterale, călătoria timbrelor celor două țări încheindu-se la sediul UPU, organizație care coordonează activitatea administrațiilor poștale membre.

Demonstrându-şi încă o dată veritabilele calităţi de instrument al diplomaţiei culturale, timbrul românesc a însoţit întotdeauna cele mai importante aniversări ale ţării noastre şi a completat, cu eleganţa şi prezenţa sa, momente esenţiale din istoria poporului român.

Mulțumirile Romfilatelia se îndreaptă atât către colegii din cadrul Uniunii Poștale Universale, cât și către domnul inginer Marcel Ban, pasionat filatelist și reprezentant al comunității române din Elveția care a oferit suport fotografic în cadrul manifestării.

WordPress Image Gallery Plugin

Video


2 1 3

 

 

 

 

 

 

 

 

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search