Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

100 de ani de la naşterea lui Johnny Weissmüller (Tarzan)

1645

Johnny Weissmüller (Tarzan) s-a născut la 2 iunie 1904, la Freidorf, lângă Timişoara. A fost campion olimpic la înot, a câştigat cinci medalii de aur şi a realizat 67 de recorduri mondiale. Atletul a participat la Jocurile Olimpice de la Paris, din 1924 şi de la Amsterdam, din 1928.
Povestea lui Tarzan, fiul unui nobil englez abandonat în junglă şi crescut de un grup de maimuțe, a fost creată de scriitorul american Edgar Rice Burroghs şi a fost răspândită în toată lumea prin zeci de filme şi cărți. Faima de care se bucura Johnny Weissmüller s-a amplificat în toată lumea prin intermediul filmelor din seria Tarzan în care a jucat rolul principal. Oare câți dintre noi nu am urmărit cu deosebit interes aventurile acestui personaj a cărui apariție era precedată de faimosul lui strigăt? Johnny Weissmüller a fascinat imaginația multor generații de copii şi de oameni maturi, totodată, care s-au delectat urmărind aventurile lui Tarzan.
Figura lui Johnny Weissmüller este cea mai cunoscută din istoria de început a filmelor de acțiune.
În acest an, când se împlinesc 100 de ani de la naşterea lui Johnny Weissmüller, Romfilatelia aduce un omagiu renumitului sportiv şi actor, prin emiterea unei mărci poştale ce-l înfățişează în rolul care I-a adus celebritatea în cea de-a şaptea artă.

Data de aparitie: 2004-06-02

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search