Romfilatelia prezentă la Sărbătorile Iașului, Seara Valorilor 2017

Sâmbătă, 14 octombrie a.c. Primăria Iași a organizat Seara Valorilor, unul dintre cele mai importante evenimente ale Sărbătorilor Iașului, unde reprezentanții Romfilatelia au avut plăcerea și onoarea să participe.

Manifestarea, organizată în contextul Centenarului, a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României care a fost interpretat de către Corul „Byzantion”, ulterior fiind conferite titluri de cetățean de onoare și premiile către diverse personalităţi pentru promovarea rolului pe care oraşul Iaşi l-a avut acum 100 de ani.

Pentru activitățile și proiectele dedicate atât orașului Iași cât și Centenarului, doamna Cristina Popescu, Director General Romfilatelia a primit premiul Centenar din partea domnului Primar Mihai Chirică.

Evenimentul, la care Romfilatelia a fost invitată să participe, reprezintă o tradiție a Iașului, un moment al oamenilor valoroși care, prin talentul lor, prin munca și pasiunea pentru ceea ce realizează, fac ca numele orașului să depășească granițele.

Într-o societate în continuă schimbare,  misiunea de a fi susținător al valorilor și promotor al istoriei și personalităților care au scris istorie reprezintă o adevărată provocare, dar se bucură și de realizări importante.

Directorul General Romfilatelia a mulţumit pentru premiul primit, fiind onorată să revină în Iaşi, locul unde s-au tipărit primele timbre româneşti, emisiunea Cap de bour, la Atelia Timbrului, în 1858. Cu acest prilej a menţionat şi aniversarea, în 2018, anul Centenarului Marii Uniri, a 160 de la apariţia timbrelor româneşti.

Directorul General Romfilatelia a punctat rolul timbrului românesc în cadrul patrimonului cultural, care reflectă identitatea noastră, istoria, cultura, demonstrând că este un adevărat ambasador şi un mijloc de educaţie  şi apoi a oferit Primarului Municipiului Iaşi, gazda evenimentului, tabloul echipat cu emisiunea Iaşi, oraş al Marii Uniri , realizată în acest an.

Edilul a mulţumit pentru darul primit, menţionând că tabloul va fi expus în galeria dedicată Centenarului Marii Uniri, exprimându-şi speranţa de a colabora cu Romfilatelia şi în 2018, în cadrul proiectelor culturale dedicate Marii Uniri.

Romfilatelia și-a asumat de-a lungul timpului un rol important, susţinut și constant, acela de a transmite mesaje pozitive despre România și realizările ei în întreaga lume, prin intermediul timbrului, un produs aparent fragil, dar un mijloc eficient de comunicare și promovare.