Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide
Slide

Organizații Mondiale

timbreOrganizatiiIRomfilatelia, societate specializată în emiterea și comercializarea mărcilor poștale din România, pune în circulație o emisiune de mărci poștale ce reproduc siglele unor cunoscute organizatii mondiale. Având la origine o idee britanică, cercetășia a luat amploare la începutul secolului XX, cuprinzând nu numai Europa dar și celelalte continente. Dacă în 1913 apărea primul grup de cercetași români la numai un an, în 1914, datorită activitășii lor creative ce atrăgeau foarte mulși tineri, ia ființã Asociația Cercetașii României. În 1922 devine membru fondator al Organizației Mondiale de Cercetași.
Romfilatelia, societate specializată în emiterea și comercializarea mărcilor poștale din România, pune în circulație o emisiune de mărci poștale ce reproduc siglele unor cunoscute organizatii mondiale.
Având la origine o idee britanică, cercetășia a luat amploare la începutul secolului XX, cuprinzând nu numai Europa dar și celelalte continente. Dacă în 1913 apărea primul grup de cercetași români la numai un an, în 1914, datorită activitășii lor creative ce atrăgeau foarte mulși tineri, ia ființã Asociația Cercetașii României. În 1922 devine membru fondator al Organizației Mondiale de Cercetași.
Pânã în 1938 – anul desființãrii sale organizația era prezentă peste tot unde era nevoie de ajutorul ei.
Renăscută în 1990, Organizația Națională “Cercetașii României“ se face repede cunoscută atât în țară cât și în străinătate astfel că în 1993 anul reprimirii ei în Organizația Mondialã de Cercetași, număra peste 5000 de membri.
1874, anul când ia ființă Societatea de Cruce Roșie Română și aderă la Principiile Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semiluna Roșie: Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate. În 1876 este recunoscută de Comitetul Internațional al Crucii Roșii.
În cei peste 125 de ani de existență, Crucea Roșie Română s-a aflat în prima linie atunci când au fost situații de criză și dezastre. Prin programele sale contribuie la alinarea și prevenirea suferinței sub toate formele, protejând sănătatea și viața.
Asociația Cluburilor Lions a luat ființã la Chicago în 1917 la inițiativa omului de afaceri Melvin Jones. Pornind de la ideea că trebuie oferită oamenilor oportunitatea de a restitui ceva comunității din care provin, Asociația Cluburilor Lions a atras de partea ei, într-un răstimp de 50 de ani, oameni de pe toate continentele, devenind Asociație Internațională. Numărând astăzi peste 1,5 milioane de membri aflați în peste 46.000 de Cluburi din peste 190 de țări, reprezentanții asociației se aflã la datorie în locurile unde au avut loc dezastre.
Totodată îi găsim în școli, construiesc parcuri și baze de tratament. “Noi servim!“- iată deviza sub care prezența Cluburilor Lions este cunoscută pe tot mapamondul.
Masoneria este o instituție al cărei unic țel este apropierea spiritelor și a inimilor pentru a le face mai bune. Este un loc în care se exprimă munca tuturor,onestitatea intelectuală, sinceritatea progresistă a aspirațiilor umane. În acest context se regăsește și ilustrul cãrturar, umanist și domnitor al Moldovei, Dimitrie Cantemir.
Rolul masoneriei este de a pune în evidență satisfacția legitimă a datoriei împlinite, respectul celuilalt și iubirea sinceră a aproapelui. Toate acestea converg spre interesul general: Ordinea și Pacea.
Data Aparitie:2004-12-08

Acasa
Colecții
Evenimente
Magazin
Search